Raluca Turcan: Ne vom angaja răspunderea pentru abrogarea recursului compensatoriu

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat duminică, la Sibiu, că Guvernul va angaja răspunderea pe abrogarea recursului compensatoriu, dacă nu va fi realizată modificarea legii de către Parlament. Turcan afirmă că 20.000 de infractori periculoşi au ieşit din închisoare beneficiind de această lege.

1325 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Ne vom angaja răspunderea pentru abrogarea recursului compensatoriu

Turcan anunţă angajarea răspunderii Guvernului pe abrogarea recursului compensatoriu

„Ne punem mandatul la bătaie ca să apărăm oamenii cinstiţi puşi în pericol de fosta guvernare prin recursul compensatoriu. Abrogarea recursului compensatoriu este atât de importantă pentru noi, încât ne vom angaja răspunderea dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament”, a declarat duminică, la Sibiu, vicepremierul Raluca Turcan.

Turcan spune că sub pretextul unor condiţii improprii de detenţie, aproape 20.000 de infractori periculoşi au ieşit din închisoare în urma recursului compensatoriu.

Vicepremierul afirmă că problema posibilelor amenzi din partea CEDO poate fi rezolvate prin alte mijloace de sigurnaţă.

„Problema posibilelor amenzi din partea CEDO va fi rezolvată prin alte mijloace, cum ar fi: brăţări electronice, personal de probaţiune sau chiar construcţia unui nou penitenciar. În niciun caz eliberarea infractorilor înainte de termen nu este o soluţie. Rămânem fermi în respectarea angajamentului de guvernare şi vom include la angajarea răspunderii şi prorogarea termenului de pensionare anticipată pentru magistraţi. În acest fel, evităm blocarea justiţiei şi rejudecarea a mii de procese”, a mai spus Turcan.

Vicepremierul a mai anunţat că Guvernul va include şi modificarea condiţiilor de vechime pentru accederea în magistratură, dar şi trecerea de la completele de doi judecători la cele de trei în instanţele inferioare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici