Raluca Turcan: PSD-ALDE, de mână cu UNPR, nu se pot abţine să CIOPÂRŢEASCĂ din Codul Penal

Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că PSD-ALDE, "de mână cu UNPR", nu se pot abţine să "ciopârţească" din Codul Penal, afirmând că prin amendamentele aduse de Comisia juridică se propune ca "nimeni să nu fie sancţionat pentru conflict de interese" sau o faptă sinonimă.

301 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: PSD-ALDE, de mână cu UNPR, nu se pot abţine să CIOPÂRŢEASCĂ din Codul Penal

Turcan: PSD-ALDE, de mână cu UNPR, nu se pot abţine să ciopârţească din Codul Penal (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Observ că cei de la PSD-ALDE, de mână cu cei de la UDMR, nu se pot abţine să mai ciopârţească câte un pic Codul Penal. Sunt incorigibili! Li s-a căşunat să elimine efectiv <<conflictul de interese>> din legislaţia penală, prin amendamentele admise în Comisia juridică din Camera Deputaţilor", a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, pe Facebook.

Raluca Turcan susţine că prin modificările aduse articolului 301 din Codul Penal, care reglementa "conflictul de interese" nimeni nu va mai putea fi sancţionat pentru conflict de interese sau o faptă sinonină.

"Ceea ce au pus în loc este un simulacru de text, imposibil de aplicat, adică o reglementare care are acelaşi efect şi dacă există şi dacă nu. Concret, <<minunata>> majoritate ne propune azi să nu mai fie nimeni sancţionat pentru conflictul de interese şi nici pentru vreo faptă sinonimă. De dosarele care se mai află în lucru se alege praful, pentru că nu mai există fapta pentru care au fost făcute cercetările", a mai spus Turcan.

Raluca Turcan susţine că CCR nu a cerut nicăieri eliminarea conflictului de interese.

"Bineînţeles că pretextul este <<punerea în acord cu deciziile CCR>>. Realitatea este, ca şi la OUG 13, că nu a cerut nicăieri CCR eliminarea conflictului de interese. Atunci au operat noaptea, acum operează ziua, doar că în paşi mai mici, împotriva sistemului de Justiţie", a conchis Turcan.

Deputaţii din Comisia juridică au adoptat, marţi, un proiect care modifică articolele 301 şi 308 din Codul Penal, înlocuind sintagma "Conflictul de interese" cu "Folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane" şi eliminând trimiterea la articolul 301 din articolul 308.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici