Rareş Bogdan, la Interviurile lui Cristoiu: Ce s-a întâmplat în culise, înaintea puciului din PNL

Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, spune că lista de ministere obţinute de PNL în urma negocierilor cu USRPLUS şi UDMR a fost negociată doar de Ludovic Orban şi impusă partidului, fără niciun fel de consultări şi explicaţii, ceea ce a dus la aşa zisul puci din partid, din 18 decembrie, anul trecut.

2655 afișări

“Ultima discuţie bărbătească cu Ludovic Orban am avut-o la Vila Lac 1, unde au fost câteva zile de negocieri. A fost acea vineri seara în care noi am negociat şi eu le-am explicat la ora 9 colegilor din USRPLUS şi UDMR de ce PNL nu poate renunţa la Ministerul Dezvoltării. Le-am explicat şi ideea noastră cu Ministerul Fondurilor Europene, ministerul transporturilor şi le-am spus că aici e o chestiune pe care trebuie să înţelegeţi că noi avînd 17 preşedinţi de CJ, 1320 de primari avem nevoie de Ministerul Dezvoltării pentru că noi doi ani de zile am vorbit despre dezvoltare, acesta a fost predicatul, dezvoltăm România, incusiv sloganul de campanie. Dan Barna a înţeles, cei de la UDMR au fost rezonabili, şi au zis da. S-a întâmplat o chestiune. Noi am fost cinci liberali la negocierile pe ministere, şase USRPLUS, patru UDMR. La un moment dat, Ludovic a cerut o pauză să se întâlnească doar cu preşedinţii. Adică cu Kelemen, Cioloş, cu Barna. Întâlnirea a durat 40 de minute şi după această întâlnire a venit schimbaţ la faţă  şi a zis <s-a încheiat, avem 9 ministere>. Am zis <Uau>, până atunci nu aveam decât 7 sau 8. Zic ai obţinut unul în plus, excepţional. Da, zice, avem 9 ministere, trebuie să închidem aşa. Păi, zic, e bine şi am reuşit să luăm şi fondurile europene, şi dezvoltarea… Ne-am retras doar noi şi am zis <care sunt ministerele? Au acceptat şi dezvoltarea?>, Păi zice, nu. <Păi, stai măi Ludovic nu am luat nici Devoltarea, nici Transporturile, nici Fondurile Europene? Predicatele noastre de campanie au fost legate de fondurile europene>(…) Păi zic, noi nu mai avem nici predicatul dezvoltării, avem şi primari în spate care ne vor lua gâtul, ţie, că tu eşti responsabil, că tu ai venit cu lista asta, nu avem nici Transporturile, unde am avut cel mai performant ministru al cabinetului, Bode, şi nu avem nici fonduri europene. Şi ce am luat mă? De acolo s-a rupt filmul, pentru că ne-am certat violent”, a relatat prim-vicepreşedintele PNL.

Rareş Bogdan spune că, după acest incident, Ludovic Orban a refuzat să convoace BPN al PNL, motiv pentru care l-a anunţat că, în acest caz,  îl va convoca Robert Sighiartău, secretarul general al partidului.

“A doua zi eu cu Robert şi cu Raluca nu am mai participat la negocieri deloc, am refuzat să mai participăm şi am încercat să venim cu un BPN. El m-a sunat, i-am răspuns <da, Ludovic>. <Păi, Rareş aveam negocieri>. Păi, zic, ce să mai negociezi, mă? Negociez de dimineaţă de la 9 ca tu să te duci la 7 să te întâlneşti iarăşi cu Cioloş cu Barna şi cu Hunor şi să veniţi cu hârtia scrisă, da’ ce, eu sunt papagalul vostru? Dar uite, vin la ora 1. Şi m-am dus la ora 1, la Vila lac 1 şi i-am zis <Ludovic, haide să facem te rog un BPN diseară să explici, pentru că nervozitatea e uriaşă, hai să le explicăm, să potolim partidul, aşa e corect.> <Nu, acum să terminăm negocierile>. Zic, Ludovic, hai să explicăm, e mai bine dacă le explicăm oamenilor ce s-a întâmplat, un BPN îl convoci de o o oră, o oră jumate, spunem ce avem de spus, rămânem în incintă şi mergem înainte şi negociem restul poziţiiilor. A refuzat BPN , atunci eu m-am enervat şi am spus <bine, o să facem BPN>. Atunci am ieşit de la Vila Lac şi Robert Sighiartău, pe baza Statutului PNL, cu o tremie din filiale, am convocat BPN. A început să sune el şi oamenii de lângă el că nu e statutar. Suntem în BPN 74 şi noi aveam 47 de semnături şi aveam pe drum încă şase.  Practic, era perfect statutar, puteam lua orice decizie. Şi Ludovic s-a temut foarte mult de asta şi a cerut ajutorul divinităţii. Şi a intervenit Bunul Dumnezeu şi am oprit BPN-ul, dar tensiunile au rămas, din păcate, partidul este pe un butoi de pulbere”, a povestit duminică prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, la Interviurile lui Cristoiu, de la Aleph News .

Rareş Bogdan a negat că bunul Dumnezeu ar fi fost Iohannis. “Klaus Iohannis nu a intrat în conflictele interne şi v-o spun cu toată sinceritatea. Dl. Preşedinte e complet diferit de Traian Băsescu”, a subliniat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici