Rareş Bogdan: Noi în momentul acesta nu avem adoptat de către PNL sistemul de rotativă

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan spune că Biroul Politic Naţional al PNL nu a apobat până acum scenariul potrivit căruia PNL şi PSD să dea premieri prin rotaţie.

417 afișări
Imaginea articolului Rareş Bogdan: Noi în momentul acesta nu avem adoptat de către PNL sistemul de rotativă

Sursa foto: Mediafaxfoto

Liderul PNL crede că nimeni din conducerea liberalilor nu ar avea curajul să propună în Biroul Politic Naţional (BPN) ca primul premier să fie de la PSD.

„Primul pas este să punem în discuţie acest scenariu al rotativei, pe care BPN să-l voteze sau nu. În cazul în care se opun rotativei înseamnă ieşirea practic din negocieri cu PSD, iar chestiunea premierului prima dată în eventuala rotativă să fie un premier PSD, indiferent de numele acestuia, nu cred că vreun lider al PNL, de la preşedintele partidului la altcineva, are măcar curajul să intre în BPN şi să propună aşa ceva”, a spus Rareş Bogdan luni seara, la Digi24.

Întrebat când ar uma să fie votat scenariul cu premierii prrin rotaţie, prim-vicepreşedintele PNL a spus: „Dacă vom ajunge la negocieri să propunem PNL sistemul de rotativă va trebui să o propunem în BEx şi apoi în BPN. Noi în momentul acesta nu avem adoptat de către PNL sistemul de rotativă, iar ideea unui premier PSD la prima tragere nimeni nu o poate propune”, a adăugat Rareş Bogdan.

Acesta a admis că luni a avut loc o întâlnie între Cîţu, Ciolacu şi Kelemen: „Au fost finalizate ultimele trei capitole, finanţe, justiţie şi muncă. Cei trei lideri de partid vor veni mâine într-o întâlnire cu echipele de negociere complete”.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a spus că una dintre variantele cu care PNL şi PSD se vor duce la Palatul Cotroceni, în privinţa premierului, este aceea ca acesta să fie dat, prin rotaţie, de cele două partide.

„Urmează să mergem la preşedintele României cu două variante şi să stabilim care să fie. Preşedintele României este îndreptăţit prin Constituţie să desemneze premierul”, a spus duminică Marcel Ciolacu, la finalul negocierilor cu PNL.

Acesta a precizat că una dinte variante este cea „prin rotaţie”: „Este varianta prima, prin rotaţie, preşedinţii celor două partide, vom vedea şi varianta agreată de preşedinte”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici