Rareş Bogdan spune că preşedintele Iohannis i-a propus să facă parte din CA şi să conducă SRTv

Realizatorul de emisiuni la Realitatea TV Rareş Bogdan a declarat în cadrul şedinţei CNA de marţi că a fost contactat în martie de preşedintele României Klaus Iohannis, care i-a propus să facă parte din CA al SRTv ca reprezentant al Preşedinţiei şi să devină apoi propunerea pentru şefia postului.

960 afișări
Imaginea articolului Rareş Bogdan spune că preşedintele Iohannis i-a propus să facă parte din CA şi să conducă SRTv

Rareş Bogdan spune că preşedintele Iohannis i-a propus să facă parte din CA şi să conducă SRTv (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Rareş Bogdan a fost prezent în şedinţa publică de marţi, pe ordinea de zi fiind emisiunea pe care o moderează, ediţiile despre legea antilegionară.

În cadrul discuţiilor, Rareş Bogdan a declarat că în perioada în care se făceau propunerile pentru Consiliul de Administraţie (CA) al SRTv, în timp ce şeful statului se afla la Bruxelles (la data de 17 martie, n.r.), a fost contactat de consilierul Preşedintelui României, Klaus Iohannis, care i-a transmis că şeful statului vrea să îi facă o propunere.

"Am acceptat să vorbesc cu dânsul (...) am sunat (...) şi domnul preşedinte mi-a spus 'Aş vrea să mergi la TVR din partea mea, din partea Preşedinţiei României ca reprezentant în Consiliul de Administraţie şi ulterior propunere de preşedinte-director general'. Eram adormit, recunosc, ştiam că am vorbit cu domnul...''.

Rareş Bogdan a susţinut că ar fi acceptat propunerea doar dacă ar fi putut să rămână moderator pentru televiziunea Realitatea TV, menţionând şi faptul că 70%-90% din refuz a venit ca urmare a convingerii acestuia că l-ar fi pus pe preşedinte "în aceeaşi situaţie cu PNL" (referindu-se la controversa legată de numirea Oanei Stănciulescu în CA, acuzată de promovarea intelectualilor legionari, n.r.), deşi prin ''jocul rezultatelor'' ar fi urmat să ajungă şeful postului public.

''Am considerat că exact ce a păţit Oana Stănciulescu pot să păţesc şi eu. (...) Am considerat că ar putea fi periculos ca Preşedinţia României şi domnul preşedinte să fie acuzaţi de acelaşi lucru de care fuseseră înainte cu o zi PNL'', a explicat el.

De asemenea, Rareş Bogdan a declarat: "Erau două propuneri: eu şi urma ca, dacă eu nu accept, să îi propună domnului Tolontan. Aşa s-a şi întâmplat".

Preşedintele Klaus Iohannis a propus-o pe Christel Ţopescu în calitate de membru titular şi pe Ana Maria Sandu în calitate de membru supleant pentru CA al TVR, potrivit unui comunicat de presă emis luni, 21 martie, de Administraţia Prezidenţală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici