Răspunsul Guvernului la acuzaţiile Greenpeace privind dosarul Roşia Montană

  • Premierul Florin Cîţu nu a înaintat nicio propunere şi nici nu a întreprins vreun demers oficial care să vizeze retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană, precizează Guvernul, după acuzaţiile reprezentanţilor Greenpeace.
  • Greenpeace îl acuză pe Florin Cîţu că a solicitat retragerea dosarului Roşia Montană de la UNESCO.
  • Membrii organizaţiei Greenpeace au protestat miercuri în faţa Palatului Victoria.
749 afișări
Imaginea articolului Răspunsul Guvernului la acuzaţiile Greenpeace privind dosarul Roşia Montană

Sursă FOTO: Hepta

„Cu privire la informaţiile lansate în spaţiul public de Greenpeace referitor la o eventuală retragere a dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană şi la implicarea premierului în acest demers, biroul de presă al Guvernului face următoarele precizări: Premierul Florin Cîţu nu a înaintat nicio propunere cu privire la acest subiect şi nici nu a întreprins vreun demers oficial care să vizeze retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană”, transmite Executivul.

Guvernul menţionează că declaraţiile care i-au fost atribuite premierului cu privire la o decizie în legătură cu retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană sunt false.

„Menţionăm că tema a fost discutată strict la nivelul Coaliţiei”, potrivit comunicării Executivului.

Membrii organizaţiei Greenpeace au protestat miercuri în faţa Palatului Victoria.

„În 2017, la final de mandat, Ministrul Culturii Corina Şuteu a ascultat vocea societăţii civile şi a depus la UNESCO dosarul pentru înscrierea Roşiei Montane în Lista Patrimoniului Mondial. A urmat un lung şir de bâlbâieli şi lupte politice. Guvernul Dăncilă a stopat procedura de înscriere după doar un an şi a cerut UNESCO să amâne discutarea dosarului Roşia Montană. În 2020, Guvernul Orban a reluat procedura de înscriere la presiunea ONG-urilor, dar interesele politice ameninţă acum din nou protejarea patrimoniului din Apuseni. Săptămâna trecută, Florin Cîţu a detonat bomba, propunând coaliţiei de guvernare retragerea dosarului pentru înscrierea Roşiei Montane pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Prim-Ministrul se alătură astfel altor politicieni <de aur> care au condus România ─ Traian Băsescu, Victor Ponta sau Viorica Dăncilă, devenind cel mai nou susţinător al exploatării cu cianuri în Apuseni”, a transmis marţi organizaţia ecoogică.

CITEŞTE ŞI: Problema Roşia Montană se reaprinde. ONG-urile condamnă solicitarea premierului de retragere a dosarului de la UNESCO

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici