Răspunsul lui Barna legat de renumărarea voturilor: „La Sectorul 1 am prins PSD furând”

Liderul USR, Dan Barna, spune că primarul Sectorului 1 va fi Clotilde Armand şi spune că nu există niciun temei pentru renumărarea voturilor.

2613 afișări
Imaginea articolului Răspunsul lui Barna legat de renumărarea voturilor: „La Sectorul 1 am prins PSD furând”

Barna: Nu există niciun temei pentru renumărarea voturilor. La Sectorul 1 am prins PSD furând

„Mai sunt 10-11 secţii de validat. Sper şi îmi doresc ca până la sfârşitul acestei seri să avem şi acest sector închis, din care PSD să dă greu dus”, spune Dan Barna după ce a fost la sediul biroului electoral din Sectorul 1 al Capitalei.

El nu este de acord cu renumărarea voturilor: „În momentul de faţă nu există niciun temei pentru renumărarea voturilor. Ceea ce există în sistem există şi pe procesele verbale reale, pe care le are fiecare delegat al fiecărui partid şi cifrele se leagă foarte bine”.

Barna apreciază că e o glumă explicaţia potrivit căreia persoana asupra căreia au fost găsite procese verbale este curier şi că există suspiciuni de fraudă la alegerile din acest sector.

„Miza e că lucrurile nu pot rămâne aşa. Nu putem să închidem din nou ochii la o dovadă de furt. (...) Încercarea de fraudare rezultatul alegerilor este infracţiune. (...) Camera identificată deasupra biroului electoral este un atelier de manufactură electorală al PSD. (...) La Sectorul 1 am prins PSD furând”, a afirmat Barna.

Primarul în funcţie al Sectorului 1, Dan Tudorache, a cerut marţi Biroului Electoral Central renumărarea voturilor.

„Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Îmi doresc transparenţă totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voinţa şi speranţa oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, a scris pe Facebook Dan Tudorache.

Între timp, anchetatorii au confirmat că un bărbat a ieşit cu 473 de procese verbale şi este anchetat de către Direcţiei Generală de Poliţie a Municipului Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici