Scandalul electoral de la Sectorul 1: Anchetatorii confirmă că un bărbat a ieşit cu 473 de procese verbale. Cine era acesta

Opt persoane au fost audiate la Secţia 4 Poliţie după scandalul electoral de la Sectorul 1, din Capitală, unde se fac cercetări in rem pentru falsificarea de documente şi evidenţe electorale. 473 de procese verbale au fost scoase din sediul BES de către o persoană care candida pentru Consiliul Local.

3722 afișări
Imaginea articolului Scandalul electoral de la Sectorul 1: Anchetatorii confirmă că un bărbat a ieşit cu 473 de procese verbale. Cine era acesta

Scandalul electoral de la Sectorul 1: Anchetatorii confirmă că un bărbat a ieşit cu 473 de procese verbale. Cine era aceasta

Comisar şef de poliţie Ionuţ Dana, de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipului Bucureşti,a  declarat, marţi, că opt persoane, de la mai multe partide, au fost audiate, luni, în cazul scandalului de la Sectorul 1.

„Secţia 4 Poliţie a primit un apel pe 112 de la un bărbat care a sesizat faptul că din incinta unde este constituit Biroul Electoral al Sectorului 1 un bărbat a ieşit şi are asupra sa mai multe procese verbale de la secţiile de votare, procese verbale într-un număr mai mare. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii de la Secţia 4, iar în incinta clădirii unde este constituit şi Biroul Electoral au fost găsite mai multe persoane, membri ai mai multor formaţiuni politice. Toate aceste persoane au fost conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie, împreună cu bărbatul care avea asupra sa acele procese verbale”, a spus comisarul şef Dana.

Potrivit acestuia, bărbatul avea asupra sa 473 de procese verbale.

„La sediul Secţiei 4 Poliţie au fost audiate 8 persoane în legătură cu ceea ce s-a întâmplat acolo, în zona Biroului Electoral al Sectorului 1. Procesele verbale găsite asupra bărbatului sunt în număr de 473. În continuare efectuăm cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru infracţiunea prevăzută de art. 391 privind falsificarea de documente şi evidenţe electorale. În continuare noi facem verificări prin Autoritatea Electorală Permanentă pentru a stabili autenticitatea acelor procese verbale găsite asupra bărbatului”, a mai spus Ionuţ Dana.

Întrebat ce funcţie avea bărbatul asupra căruia s-au găsit procesele verbale, comisarul şef de poliţie spus că acesta era înscris pe lista electorală a unui partid la rubrica de consilieri locali.

Întrebat, în continuare, dacă procesele verbale erau strânse legal pentru numărătoarea paralelă sau fuseseră furate, Dana a răspuns că acest lucru este verificat şi, în acest moment Poliţia nu se poate pronunţa dacă a fost vorba de ceva legal sau ilegal.

„Nu putem acuza pe nimeni, facem cercetări in rem. Verificăm autenticitatea proceselor verbale prin AEP”, a mai spus comisarul şef de poliţie Ionuţ Dana.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anchetă,
candidat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici