Răspunsul lui Voiculescu, întrebat dacă acum l-ar informa pe Cîţu despre ordinul controversat de schimbare a regulilor pentru carantină

  • Vlad Voiculescu a fost întrebat dacă acum l-ar informa pe premierul Florin Cîţu despre ordinul care schimba regulile pentru carantină.
  • Vlad Voiculescu: ”Dacă lucrurile ar fi continuat firesc şi nu ar fi fost aceste gesturi din partea lui Cîţu se putea discuta despre orice”.
792 afișări
Imaginea articolului Răspunsul lui Voiculescu, întrebat dacă acum l-ar informa pe Cîţu despre ordinul controversat de schimbare a regulilor pentru carantină

Răspunsul lui Voiculescu, întrebat dacă acum l-ar informa pe Cîţu despre ordinul controversat de schimbare a regulilor pentru carantină

Întrebat, vineri seară, la Digi24, dacă ştia că ordinul care schimba regulile de carantinare va apărea în Monitorul Oficial, fostul ministru a spus: „nu ştiam că apare în acea zi. Aveţi cea mai mică îndoială că vorbim despre un pretext? (...) Nu este un ordin care să schimbe ceva peste noapte altfel decât să aducă un pic de predictibilitate”.

Despre prevederile ordinului au fost două zile de discuţii la Ministerul Sănătăţii şi nu s-a opus nimeni, a afirmat Voiculescu.

„Nu a fost o intenţie de a face ceva pe la spate. A fost un demers al unui profesionist impecabil, alături de mulţi specialişti de la INSP, Ministerul Afacerilor Interne. Avizul CNSU nu este necesar”, a adăugat Voiculescu.

Vald Voiculescu a fost întrebat dacă nu ar fi fost mai bine să aibă o discuţie şi cu premierul despre schimbarea criteriilor. Acesta a răspuns: „dacă lucrurile ar fi continuat în modul lor firesc şi nu ar fi fost aceste gesturi din partea domnului Cîţu puteam discuta despre orice şi ar fi fost bine să clarificăm ce era de clarificat. Discuţia trebuia să fie despre cât de corecte sau nu sunt criteriile, nu despre ce convine unuia sau altuia. (...) Uităm să vorbim despre interesul oamenilor, despre vieţi omeneşti în acest caz”.

Fostul ministru a vorbit şi despre faptul că vicepremierului Dan Barna ar fi discutat cu premierul despre sacrificarea Andreei Moldovan,. El a precizat că nu are această informaţie şi ştie doar că Dan Barna se întreba dacă premierul va cere retragerea ordinului sau un alt mod de comunicare.

În plus, declară Voiculescu, nu s-a pus problema „sacrificării” doar a Andreei Moldovan: „dacă s-ar fi pus problema, ar fi fost o decizie extrem de dificilă şi ar fi fost al doamnei Moldovan”.

Într-o răspunsoferit agenţiei MEDIAFAX Andreea Moldovan a precizat: Legat de discuţiile despre cele 2 scrisuri diferite, acestea aparţin celor 2 persoane care aveau acces la registru, secretara şi juristul. Săptămâna anterioara secretara fusese în concediu de boala, drept pentru care juristul a lucrat în totalitate în registru, un fapt banal care s-a întâmplat de multe ori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici