Reabilitarea Cazinoului din Constanţa | Ministrul Dezvoltării Regionale: Sunt încăpăţânat, va fi dusă la capăt

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Vasile-Daniel Suciu, spune despre reabilitarea Cazinoului din Constanţa că ştie exact ce înseamnă acest simbol pentru oraş, iar el fiind „extrem de persuasiv şi încăpăţânat”, reabilitarea va fi dusă la capăt.

756 afișări
Imaginea articolului Reabilitarea Cazinoului din Constanţa | Ministrul Dezvoltării Regionale: Sunt încăpăţânat, va fi dusă la capăt

Reabilitarea Cazinoului din Constanţa | Ministrul Dezvoltării Regionale: Sunt încăpăţânat, va fi dusă la capăt

Aflat, miercuri, la Techirghiol, în judeţul Constanţa, Daniel Suciu spus despre Cazinoul din Constanţa că săptămâna viitoare va fi avizată o nouă serie de indicatori economici, iar apoi va fi dată şi o hotărâre de Guvern.

„În 25 martie, adică luni, intră la avizare în Comitetul Tehnico-Ecomic a treia tură a indicatorilor economici pentru acest obiectiv. După ziua de luni, 25 martie, intră în avizare inter-ministerială. Urmează apoi hotărârea de Guvern şi după aceea, în cel mai scurt timp, tot ceea ce decurge de aici”, a declarat el.

Ministrul Dezvoltării Regionale a cerut însă să nu fie obligat să dea un termen pentru finalizarea reabilitării, însă el, „un ardelean serios, dar şi încăpăţânat”, îşi asumă acest obiectiv.

„Nu-mi cereţi însă un termen, pentru că atât de multe lucruri s-au spus despre Cazinou şi despre reabilitarea lui… Eu sunt un ardelean serios. dar şi încăpăţânat… Ştiu exact ce înseamnă acest simbol pentru oraşul Constanţa. Ne-am asumat şi cred că trebuie să ne asumăm cu toţii că acest obiectiv să fie finanţat şi reabilitat. Şi, aşa cum încep colegii mei din ţară să mă cunoască, vă asigur că sunt extrem de persuasiv şi de încăpăţânat ca şi acest obiectiv să fie dus la capăt”, a spus Suciu.

În februarie, consilierii locali din Constanţa au adoptat o hotărâre prin care au aprobat cheltuielile ce revin autorităţii locale pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului, suma depăşind 15 milioane de lei.

Potrivit primarului oraşului Constanţa, Decebal Făgădău, oraşul Constanţa şi Compania Naţională de Investiţii şi-au separat competenţele în ceea ce priveşte consolidarea şi renovarea Cazinoului.

Reabilitarea Cazinoului din Constanţa bate pasul pe loc după trei licitaţii contestate în ultimii ani, deşi Compania Naţională de Investiţii are banii necesari pentru a-i reda gloria de altă dată.

Inaugurată în luna august a anului 1910, clădirea Cazinoului este declarată „monument de arhitectură” ce face parte din patrimoniul cultural naţional şi este inclusă în Lista Monumentelor Istorice. Cazinoul are o istorie bogată, fiind nelipsite episoadele în care a fost bombardat, atât în 1916, cât şi în 1941, când a fost reparat, extins, reamenajat, în anii 1912, 1923, 1928, 1934, 1947, 1951, 1974, 1987, când a fost transformat în Casa de Cultură a Sindicatelor - 1947, sau când a fost abandonat - din 2010. În prezent, imobilul Cazino din Constanţa (teren + construcţie) este transferat pentru o perioadă la Guvern, pentru a fi reabilitat prin Compania Naţională de Investiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici