Reacţii la propunerea de numire a lui Lazăr Comănescu la conducerea MAE

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a trimis, luni, preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a lui Lazăr Comănescu, fost ambasador al României la UE, la conducerea MAE, post rămas vacant în urma demisiei lui Adrian Cioroianu.

23 afișări
Imaginea articolului Reacţii la propunerea de numire a lui Lazăr Comănescu la conducerea MAE

Reacţii la propunerea de numire a lui Lazăr Comănescu la conducerea MAE (Imagine: Mediafax Foto)

Corlăţean: Numirea lui Comănescu e potrivită, dar arată criza de specialişti din PNL

Secretarul general al PSD, Titus Corlăţean, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că propunerea lui Lazăr Comănescu pentru preluarea portofoliului MAE este una potrivită, dar arată criza de specialişti cu care se confruntă PNL, care şi-a epuizat resursele de guvernare.

Corlăţean a afirmat că nominalizarea lui Lazăr Comănescu pentru a prelua funcţia de ministru al Afacerilor Externe este una potrivită, acesta fiind un diplomat de carieră.

"Propunerea desemnării unui diplomat de carieră, a unui ambasador de profesie, era singura soluţie fezabilă pentru funcţia de ministru în acest moment, având în vedere că mai sunt câteva luni din actualul mandat", a spus el.

"Singurul reproş personal pe care i l-aş aduce este lejeritatea cu care a lăsat să treacă sintagma «limba moldovenească» în textul Acordului negociat între Comisia Europeană şi Republica Moldova, în cadrul CAGRE şi la care Comănescu a luat parte ca şef de misiune al României pe lângă UE", a precizat secretarul general al PSD.

Stolojan: Comănescu la MAE a fost ideea lui Băsescu, Tăriceanu ar fi pus vreun aiurit de la PNL

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că nominalizarea lui Lazăr Comănescu pentru funcţia de ministru de Externe "a fost ideea preşedintelui Traian Băsescu", pentru că premierul Tăriceanu "ar fi pus vreun aiurit din PNL".

"Eu cred că este ideea lui Traian Băsescu de a-l pune pe Lazăr Comănescu la Externe, în nici un caz a lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru că premierul se gândea, după cum îl cunosc, tot la vreun aiurit din PNL, gen Chiuariu sau Remeş", a spus Theodor Stolojan.

Prim-vicepreşedintele PDL a precizat că nominalizarea lui Lazăr Comănescu la ministerul de Externe este "o propunere foarte bună", pentru că "Lazăr Comănescu este un profesionist, care a făcut faţă cu bine la situaţia dificilă prin care a trecut România în perioada de preaderare la Uniunea Europeană".

PC: Nominalizarea unui profesionist cum este Comănescu la şefia MAE, de apreciat

PC consideră că nominalizarea unui profesionist, cum este Lazăr Comănescu, în fruntea Ministerului de Externe poate fi apreciată, în condiţiile în care şi preşedintele Traian Băsescu şi sistemul diplomatic acceptă această propunere, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PC Bogdan Ciucă.

Ciucă a declarat, pentru MEDIAFAX, că demisia fostului ministru de Externe Adrian Cioroianu era aşteptată, nu a susprins pe nimeni, având în vedere că a fost primul ministru de Externe care a creat probleme de imagine Guvernului din care a făcut parte.


Geoană: Desemnarea lui Comănescu la MAE, unica soluţie având în vedere subţirimea resurselor PNL

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că desemnarea lui Lazăr Comănescu pentru şefia MAE reprezintă "unica soluţie" pe care premierul Tăriceanu o avea în acest moment, ţinând cont de "subţirimea" resurselor umane competente de care dispune PNL.

"E o decizie bună. Este unica soluţie pe care premierul Tăriceanu o avea în acest moment, ţinând cont de subţirimea resurselor umane competente pe care le are în PNL", a declarat Geoană referindu-se la nominalizarea lui Comănescu.

Potrivit lui Geoană, Comănescu face parte din grupul select de ambasadori de mare succes pe care România îi are, fiind, din punct de vedere al competenţelor, pe deplin calificat pentru a ocupa funcţia de ministru de Externe.


Kelemen Hunor: Alegerea lui Lazăr Comănescu ca ministru de Externe este corectă

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că alegerea lui Lazăr Comănescu pentru funcţia de ministru de Externe este una "corectă", având în vedere că acesta este un diplomat de carieră şi un ambasador cu foarte multă experienţă.

Kelemen Hunor a spus despre Comănescu că este "omul potrivit la locul potrivit", mai ales în acestă perioadă de "agitaţie electorală", când Ministerul de Externe trebuie să funcţioneze, iar interesele României trebuie să fie susţinute, reprezentate şi valorificate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici