Reduceri de personal la ministere: Câte posturi vor fi desfiinţate

Guvernul a redus, prin mai multe hotărâri adoptate marţi, posturile de la Ministerul Transporturilor de la 721 la 584, a anunţat Ionel Dancă la finalul şedinţei. Totodată, numărul de angajaţi a fost redus la Ministerul Muncii de la 424 la 346.

2524 afișări
Imaginea articolului Reduceri de personal la ministere: Câte posturi vor fi desfiinţate

Reduceri de personal la ministere

"Astăzi în şedinţa de Guvern au fost adoptate câteva hotărâri de Guvern pentru reorganizarea unor Ministere, în continuarea demersului actualului Guvern de restructurare a aparatului public central. După reducerea numărului de minister, aşa cum am promis, vom veni cu proiecte de reorganizare a ministerelor respective în urma comasării lor, pentru reducerea funcţiilor de demitate publică şi a funcţiilor de conducere, astfel încât să eliminăm sinecurile politice de la nivelul unor ministere", a declarat şeful Cancelariei Guvernului, Ionel Dancă, marţi, la finalul şedinţei Executivului.

Acesta a precizat că la Ministerul Comunicaţiilor şi Transporturilor numărul de posturi a fost redus de la 721 de persoane, la 584, prin comasarea direcţiilor şi a reducerii numărului de secretari de stat.

"Astfel, la Ministerul Comunicaţiilor şi Transporturilor, prin hotărârea de Guvern adoptată astăzi, numărul de direcţii din cadrul Ministerului, dacă înainte erau două Ministere Transpoturi şi Comunicaţii cu 21 de direcţii, în urma comasării au rezultat 14 direcţii, iar din 6 direcţii generale au rezultat 3 direcţii generale. La nivelul funcţiilor de demnitate publică, din 9 secretari de stat au rămas 6. Ca număr de posturi noul Minister al Comunicaţiilor şi Transporturilor are o reducere a numărului de posturi de la 721 la 584 de persoane", a precizat Dancă.

În ceea ce priveşte Ministerul Muncii, prin hotărâre de Guvern, se reduce numărul de posturi de la 424 de persoane la 346.

"La Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, de asemenea vorbim de o reducere a numărului de posturi de la 424 de persoane la 346, o reducere cu 21% a numărului de posturi, ceea ce înseamnă o economie de aproape 9 milioane de lei în cheltuielile de personal ale acestui Minister", a mai precizat Dancă

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici