Regele Mihai: Familia mea vrea să arate cum trebuie slujit un popor adevărat - VIDEO

Regele Mihai a declarat, joi, la Palatul Elisabeta, că prin candidatura Principelui Radu la Preşedinţie familia regală încearcă să arate cum trebuie slujit un popor adevărat şi şi-a exprimat încrederea că va putea să poarte această responsabilitate importantă şi acest ideal înalt.

179 afișări
Imaginea articolului Regele Mihai: Familia mea vrea să arate cum trebuie slujit un popor adevărat - VIDEO

Regele Mihai: Familia mea vrea să arate cum trebuie slujit un popor adevărat

"Prin prezenţa în alegerile democratice pentru instituţia şefului statului, familia mea încearcă să unească şi să însănătoşească România de astăzi. Vrem să arătăm cum trebuie slujit un popor adevărat", a declarat Regele Mihai.

Acesta şi-a exprimat încrederea că Principele Radu "va putea să poarte această responsabilitate importantă şi acest ideal înalt".

Regele Mihai a mărturisit că prezenţa unui membru al familiei regale la alegerile prezidenţiale "nu este un lucru obişnuit pentru un membru al Casei Regale".

"Dar viaţa ne-a pus în faţa multor situaţii neobişnuite, pe care am reuşit să le trecem cu bine", a explicat Regele Mihai.

Majestatea Sa a mai spus că a chibzuit îndelung, în ultimii ani, la propunerile ca Familia Regală să se implice din nou "în mersul statal al României".

"Au fost idei ale intelectualilor, ale oamenilor politici sau ale tinerilor. Am făcut mereu bine ţării noastre, nu am forţat niciodată lucrurile şi nu am profitat personal de întorsăturile istoriei recente. Actul potrivit pentru ţară vine la momentul potrivit. Cred că acest moment a venit", a afirmat Regele Mihai.

Acesta şi-a îndreptat discursul către români, pe care i-a chemat "să sprijine acest pas important pentru România".

"În asemenea momente, ţara are nevoie să fiţi uniţi şi generoşi, solidari şi responsabili", a arătat Regele Mihai, apreciind că România trece prin momente grele şi că "nu ne putem juca de-a statul, punând la încercare destinul unui popor".

"Noi românii avem nevoie să fim din nou respectaţi în Italia, în Spania, peste tot în Europa şi America, oriunde în lume. Mai mult ca oricând, trebuie să ne respectăm noi înşine, acasă la noi", a mai spus în discursul său Regele Mihai I al României.

Majestatea Sa a mai arătat că Familia Regală a trăit o jumătate de secol de exil şi încă zece ani de îngrădiri în propria ţară.

"Au fost ani grei pentru noi şi poate şi mai grei pentru România. Am pus toată viaţa în slujba ţării şi ne-am dorit să o vedem puternică, bogată şi mândră în Europa. Speranţele românilor au fost risipite, rând pe rând, timp de şase decenii", le-a transmis românilor Regele Mihai I.

"În acest an, să dăm împreună speranţă României", a adăugat Regele Mihai, încheind: "Aşa să ne ajute Dumnezeu".

Principele Radu şi-a anunţat, în 9 aprilie, candidatura la Preşedinţia României, într-un discurs rostit la Palatul Elisabeta, el declarând că nu-şi propune să restaureze monarhia, schimbarea formei de guvernământ nefiind atributul preşedintelui. Principele Radu a ţinut să sublinieze că va candida independent, fără obligaţii de partid.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici