Regulamentul şedinţelor comune ale Parlamentului, înăsprit. Şoşoacă: Nu mă opreşte decât Dumnezeu

Senatorilor şi deputaţilor li se va diminua indemnizaţia cu 50% timp de 6 luni dacă votează cu cartela altui parlamentar, pentru violenţă verbală constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective sau calomniei sau dacă afişează bannere, potrivit modificărilor aduse Statutului parlamentarilor.

545 afișări
Imaginea articolului Regulamentul şedinţelor comune ale Parlamentului, înăsprit. Şoşoacă: Nu mă opreşte decât Dumnezeu

Regulamentul şedinţelor comune ale Parlamentului, înăsprit. Şoşoacă: Nu mă opreşte decât Dumnezeu

Parlamentul a votat, marţi, un proiect de hotărâre care aduce modificări Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Decizia a fost luată cu 264 de voturi „pentru”, 36 „împotrivă” şi 61 de abţineri.

Modificările înăspresc normele referitoare la disciplina parlamentară.

Astfel, este prevăzută diminuarea indemnizaţiei până la 50% timp de 6 luni pentru un parlamentar care foloseşte cartela unui alt senator sau deputat ca să voteze. Aceeaşi sancţiune este prevăzută şi pentru participarea la desfăşurarea unui banner în sala de şedinţe a plenului celor două Camere sau în sălile în care se desfăşoară şedinţele comune ale comisiilor, pentru înregistrarea transmiterea în direct a şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, a şedinţei comune a celor două birouri permanente sau a şedinţei comune a comisiilor sau pentru violenţă verbală constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective sau calomnie la adresa unui alt deputat, alt senator sau alt demnitar.

„Preşedintele cheamă la ordine deputaţii sau senatorii care tulbură dezbaterile sau creează agitaţie. El poate întrerupe şedinţa când tulburarea persistă şi poate dispune evacuarea din sală a persoanelor care împiedică în orice mod desfăşurarea normală a lucrărilor şedinţei comune”, potrivit hotării.

„Ceea ce se întâmplă în acest moment, evident este o lege anti-Şoşoacă. Vă mulţumesc din suflet că mă apreciaţi la asemenea nivel încât să fie nevoie de o lege pentru mine, cred că e a treia sau a patra. Dacă dvs credeţi că pe mine mă opreşte diminuarea indemniaţiei cu 50% sau limitarea timpului de exprimare la 10 secunde, când mi-aţi interzis să vorbesc şi tot am vorbit şi interzisă sunt în toate ziarele, televizunile, aşa cum aţi comandat dvs, să fie descalificată din toate punctele de vedere dar ce să vezi, poporul vă insultă pe voi şi mă apreciază pe mine pentru că nu toată lumea e proastă. V-aţi obişnuit să aveţi o Opoziţie controlată, vă certaţi un pic de faţadă, vă mai duceţi un pic la televizor după care plecaşi la nunţi şi botezuri împreună, la tot felul de cumtreii şi tot felul de întâlniri pe scuns..să mai faceţi nişte dosare penale. Acţionaţi împotriva libertăţii de exprimare. Vreu să vă spun un singur lucru, pe mine nu mă opreşte decât Dumnezeu, iar voi veţi fi opriţi de poporul român pe care l-aţi îngenunchiat”, spune senatorea Diana Şoşoacă în timpul dezbaterilor.

Modificările au fost criticate şi de liderul AUR, George Simion.

„Felul în care doriţi să puneţi pumnul în gură opoziţiei parlamentare este abject. (...) Vreţi să opriţi live-urile, pancardele, bannerele discreţionar. (...) Dacă dvs. consideraţi că o să ne opriţi, că o să puteţi opri valul, pe care am înţeles că nu-l mai puteţi opri decât prin măsuri nedemocratice, vă înşelaţi”, spune george Simion.

Alfred Simion (PSD) afirmă că „nu este o măsură nici <anti o doamnă senator>, nici <anti un grup extremist>, nu e nici împotriva opoziţiei, ci este împotriva a mahalagismului şi a atitudinilor agresive şi extremiste în plen”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici