Renumărarea voturilor nule din 24 de judeţe: 567 voturi valabile - Băsescu şi 504 - Geoană - surse

Membrii BEC au numărat 567 de voturi valabil exprimate pentru Traian Băsescu şi 504 pentru Mircea Geoană, după verificarea buletinelor de vot declarate nule în 24 de judeţe, susţin surse politice.

51 afișări
Imaginea articolului Renumărarea voturilor nule din 24 de judeţe: 567 voturi valabile - Băsescu şi 504 - Geoană - surse

Renumărarea voturilor nule din 24 de judeţe: 567 voturi valabile - Băsescu şi 504 - Geoană - surse

Un număr de 34 de birouri electorale judeţene şi de la toate cele şase sectoare ale Capitalei au predat, până la ora 11.00, la Birorul Electoral Central (BEC) buletinele de vot declarate nule la turul II al alegerilor prezidenţiale, în vederea verificării şi renumărării acestora.

Astfel, au sosit la BEC, încă de vineri seară, pentru a preda buletinele de vot nule, reprezentanţii birourilor electorale din judeţele Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Galaţi, Teleorman, Prahova, Olt, Giurgiu, Vrancea, Covasna.

În cursul nopţii, au ajuns la BEC buletinele de vot nule din judeţele Mehedinţi, Argeş, Sibiu, Mureş, Suceava, Neamţ, Alba, Cluj, Arad, Constanţa, Satu Mare.

Sâmbătă dimineaţă, la ora 06.50, au sosit la BEC reprezentanţii biroului electoral din Harghita, apoi au ajuns şi cei din Maramureş, Dâmboviţa, Brăila, Timiş, Braşov, Bacău, Sălaj, Buzău, Tulcea, Gorj, Bihor. În jurul orei 11.00 au ajuns la Biroul Electoral Central şi reprezentanţii judeţului Hunedoara.

Verificarea şi renumărarea buletinelor de vot declarate nule se face la sediul BEC, în Bucureşti, începând de vineri seară. Decizia a fost adoptată vineri după-amiază de membrii BEC, după ce Biroul a primit precizări din partea Curţii Constituţionale. Curtea a arătat că este de competenţa BEC să stabilească modul în care se organizează renumărarea buletinelor de vot declarate nule.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici