Repartizare provizorie pe site-ul PE: Câte 11 mandate pentru PSD şi PDL , EBA nu obţine mandat

Rezultate provizorii ale euroalegerilor, postate pe site-ul PE, indică faptul că PSD şi PDL vor deţine câte 11 mandate în Legislativul european, iar Elena Băsescu nu a obţinut un post de europarlamentar.

14 afișări
Imaginea articolului Repartizare provizorie pe site-ul PE: Câte 11 mandate pentru PSD şi PDL , EBA nu obţine mandat

Repartizare provizorie pe site-ul PE: Câte 11 mandate pentru PSD şi PDL , EBA nu obţine mandat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform rezultatelor, PNL ar obţine şase mandate, UDMR trei, iar PRM două.

Site-ul PE prezintă următoarele rezultate:

PSD - 30,8% din voturi,

PDL - 30,5%,

PNL - 16,7%,

UDMR - 8,8%,

PRM - 7,2%,

Elena Băsescu - 3,5%.

Pe baza acestor rezultate parţiale, rezultă că România va fi reprezentată în PPE de 14 europarlamentari, respectiv cei de la PDL şi UDMR, în PES de 11, iar în ALDE de 6.

De asemenea, România, cu o prezenţă la urne de 27,21%, s-a situat sub media din UE, care a fost de 43,09%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici