Replici "ideologice" între Iliescu şi Antonescu la un eveniment al Universităţii Cantemir

Ceremonia aniversării a 20 de ani de la fondarea Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir" a fost un bun prilej vineri pentru replici "ideologice" din partea politicienilor Ion Iliescu şi Crin Antonescu, afirmaţiile acestora plecând de la modul în care s-au aşezat la prezidiul evenimentului.

48 afișări
Imaginea articolului Replici "ideologice" între Iliescu şi Antonescu la un eveniment al Universităţii Cantemir

Replici "ideologice" între Iliescu şi Antonescu la un eveniment al Universităţii Cantemir (Imagine: Mediafax Foto)

La prezidiu, de la stânga la dreapta, erau aşezaţi, pe lângă alţii, Cristian Diaconescu (UNPR), Ecaterina Andronescu (PSD), Crin Antonescu (PNL), Ion Iliescu (PSD).

Cel care a dat startul a fost fostul preşedinte Ion Iliescu: "Vă vorbeşte un om de stânga, apropos de venirea domnului Crin Antonescu, care spunea că stă la stânga mesei, şi i-am spus că nu e întâmplător". Ion Iliescu a fost aplaudat de asistenţă.

Replica lui Antonescu nu s-a lăsat aşteptată: "Au existat, într-adevăr, în anii aceia de început, discuţii, dezbateri, temeri, speranţe legate de învăţământul privat, de universităţile private. Le-a evocat şi domnul preşedinte Iliescu, căruia, întorcându-i respectuos gluma, îi spun că e bine cum stăm acum. Totodeauna mi-am dorit ca domnul Iliescu să fie un pic mai la dreapta. Avem împrejurarea că este distinsul domn preşedinte Diaconescu ceva mai la stânga, dar sunt condiţii mobile şi reparabile", a replicat Crin Antonescu.

O altă replică a unui politician care a generat aplauzele celor prezenţi a fost cea a liderului UNPR Cristian Diaconescu. "Probabil că studiile universitare nu neapărat şi automat îţi aduc imediat după finalizarea lor resursele financiare necesare, un acoperiş deasupra capului. Dar să ştiţi că din demnitatea intelectuală şi din verticalitatea dumneavoastră, ca oameni, pe care le dobândiţi, nimeni nu vă la lua vreodată 25%", a afirmat Diaconescu, preferând să ignore glumele antevorbitorilor săi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici