REPORTAJ: Elena Udrea, candidatură marcată printr-un marş antiguvernamental. La final, o ieşire la berărie - FOTO

Elena Udrea a marcat, duminică, printr-un marş antiguvernamental organizat de PMP, candidatura la prezidenţiale, manifestare la care s-a scandat "Victor Ponta ca să ştii, Udrea te va ciurui!" şi la finalul căreia liderii formaţiunii au mers la o berărie, unde a venit şi preşedintele Traian Băsescu.

1826 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Elena Udrea, candidatură marcată printr-un marş antiguvernamental. La final, o ieşire la berărie - FOTO

REPORTAJ: Elena Udrea, candidatură marcată printr-un marş antiguvernamental. La final, o ieşire la berărie - FOTO (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

De la marşul PMP, la care au fost prezenţi peste cinci mii de persoane, au lipsit fostul preşedinte al partidului Eugen Tomac, fostul candidat la Preşedinţie Cristian Diaconescu, dar şi europarlamentarul PMP Cristian Preda.

Pregătirile de marş au început în jurul orei 10.00, mai mulţi membri şi simpatizanţi ai PMP Ilfov fiind adunaţi lângă Sala Palatului, unde probau şi îmbrăcau veste de culoare albe, descărcate direct dintr-o Dacie. Pe vestele albe era scris cu negru "Udrea - preşedinte".

În alt loc, altă organizare - oamenii se îmbulzeau să-şi ia tricouri albe cu porteretul Elenei Udrea, pe care le îmbrăcau direct peste haine.

În afară de tricouri şi veste, manifestanţii au venit şi cu pancarte pe care era scris: "Premierul, deputatul, mitomanul", "Victor Ponta pentru noi este Ceauşescu doi" sau pe care era desenat Pinocchio, având chipul lui Victor Ponta.

Preşedintele PMP, Elena Udrea, candidat pentru scaunul de la Cotroceni, a venit la Sala Palatului în jurul orei 11.00, îmbrăcată în gri - blugi, bluză, cojoc şi ghete.

Udrea, avându-i alături, în prima linie, pe liderul ţărănist Aurelian Pavelescu, pe fosta jucătoare de tenis Ruxandra Dragomir şi pe fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu, împreună cu manifestanţii au plecat spre Piaţa Victoriei ţinând un banner pe care era scris: "Ponta-PSD, şomaj şi sărăcie pentru întreaga Românie".

Pe drumul spre Piaţa Victoriei, Elena Udrea a suflat din când în când dintr-un fluier verde, în timp ce participanţii au scandat "Viorel să ţii minte, Elena e preşedinte", "Victor Ponta ca să ştii, Udrea te va ciurui" sau "PMP şi PNŢCD, o mare victorie".

De pe scena amenajată în Piaţa Victoriei, Udrea le-a vorbit celor prezenţi despre "proasta guvernare" a lui Victor Ponta, în timp ce numeroşi participanţi agitau pancarte pe care era inscripţionat "0", cu roşu, pe fond alb.

"Haideţi să vă spun ceva, îl descoper eu, acum, Victor Ponta este agentul zero-zero-zero!", a spus Elena Udrea după ce a arătat că premierul a creat "zero locuri de muncă".

"Nu sunt un politician perfect, dar sunt cel mai bun candidat şi vă promit că voi fi cel mai bun preşedinte", a mai spus Elena Udrea.

Ea le-a spus participanţilor şi că a venit îmbrăcată la marş cu un cojoc cumpărat sâmbătă, de la Bran, de la producătorii români. În timpul manifestării din Piaţa Victoriei, Udrea a purtat şi o floare albă în păr.

După Elena Udrea, li s-a adresat participanţilor la eveniment şi Aurelian Pavelescu, care i-a chemat pe "ţărăniştii de ieri şi de azi" să facă o nouă mişcare şi să o sprijine pe Udrea.

Manifestarea s-a terminat pe acordurile cântecului "Noi suntem români", versul de final fiind: "Noi suntem urmaşi de-ai lui Traian".

Oamenii s-au grăbit unii spre autocare, alţii spre poze cu Elena Udrea sau cu Aurelian Pavelescu.

"Vezi ce tricouri putem recupera", spunea în timpul acesta un organizator către un alt coleg de-al său de la PMP.

După terminarea mitingului, reprezentanţii PMP, în frunte cu Elena Udrea, au mers la o berărie din Parcul Herăstrău, unde s-au întâlnit şi cu preşedintele Traian Băsescu şi cu fostul premier Emil Boc, veniţi special la acest local.

În restaurant, Traian Băsescu s-a fotografiat alături de simpatizanţii PMP, care au imortalizat momentul pe telefoanele lor mobile, dar şi alături de Elena Udrea, pe care şeful statului o susţine în cursa pentru Cotroceni.

După o oră, preşedintele Băsescu a plecat de la restaurant şi la scurt timp au pornit spre casă şi reprezentanţii PMP, care se gândeau deja la următorul eveniment politic, lansarea programului prezidenţial al candidatului formaţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici