REPORTAJ: Tinerii din PDL l-au aşteptat la Eforie Nord pe Traian Băsescu, dar acesta nu a venit

Tinerii democrat-liberali reuniţi la şcoala de vară de la Eforie Nord, desfăşurată sub sloganul "Înainte, prin dreapta!", l-au aşteptat până în ultima zi a manifestării, sâmbătă, pe mentorul lor spiritual, Traian Băsescu, însă acesta nu a venit să-i întâlnească şi nu le-a transmis vreun mesaj.

555 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Tinerii din PDL l-au aşteptat la Eforie Nord pe Traian Băsescu, dar acesta nu a venit

REPORTAJ: Tinerii din PDL l-au aşteptat la Eforie Nord pe Traian Băsescu, dar acesta nu a venit (Imagine: Bogdan Maran / MediafaxFoto)

Liderul tinerilor democrat-liberali, Răzvan Mustea, naşul de cununie al Elenei Băsescu, spunea că şi-ar fi dorit ca şeful statului să participe la manifestarea tinerilor democrat-liberali.

Însă Traian Băsescu nu a venit şi nu le-a transmis niciun mesaj tinerilor din PDL reuniţi la Eforie Nord, şi nici femeilor democrat-liberale care s-au întâlnit, în acest week-end, la Constineşti.

Şcoala de vară-toamnă a tinerilor şi reuniunea femeilor din PDL au fost un prilej pentru liderii partidului de a-şi expune mesajele.

Vasile Blaga le-a invitat pe femei să îşi păstreze feminitatea, iar pe tinerii PDL să-şi caute modele în politică.

Deşi absentă, Elena Udrea a bântuit mental manifestările democrat-liberalilor. Astfel, prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda, explicând revigorarea partidului, i-a informat pe tinerii PDL că formaţiunea va creşte în sondaje dacă Udrea nu va mai vorbi.

Şi Blaga a atins uşor subiectul, atunci când le-a sugerat femeilor PDL să nu-şi aleagă drept modele "doamne care sunt acum înjurate pe stradă".

Dincolo de aceste momente, democrat-liberalii au profitat de ocazie pentru a critica USL şi pentru a anunţa că partidul s-a redresat şi că alianţa pe care o fac cu Ungureanu şi cu Pavelescu ar fi ceea le trebuie la acest moment.

Manifestările au fost folosite şi pentru atenţionarea partenerilor din viitoarea alianţă să nu aibă prea mari pretenţii la locuri şi privilegii la alegerile parlamentare din toamnă.

"În politică nu se fac cadouri", a spus Vasile Blaga legat de acest subiect, plagiindu-l pe Traian Băsescu, autor al acestei idei.

Manifestările de la Costineşti şi Eforie Nord ale PDL au scos la iveală faptul că în interiorul partidului lucrurile nu sunt atât de roz cum ar părea, existând nemulţumiri şi răfuieli interne.

Frustrarea că nu mai sunt la guvernare şi incertitudinea unui rezultat strălucit în alegeri sunt caracteristicile acestui moment în care se află PDL.

Aproape abandonaţi de liderul lor spiritual, Traian Băsescu, cel care nu a ratat aproape nicio vară în ultimii ani pentru a participa la şcolile de vară ale PDL, tinerii democrat-liberali par debusolaţi şi fragili înainte de intrarea pe ringul următoarei lupte electorale.

Dincolo de toate acestea însă, reprezentanţii PDL mai au o speranţă, aşa cum spunea şi Vasile Blaga: "Poate or să aibă noroc în viaţă...".

Material realizat de Emma Toader, ema@mediafax.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici