Reţelele infracţionale din spitale nu pot fi destructurate fără legea avertizorului de integritate

Reţelele infracţionale din spitale, cum este cea a medicilor din Iaşi care luau dispozitive cardiace de la morţi şi le vindeau altor pacienţi, nu pot fi destructurate fără o lege a avertizorului de integritate funcţională, susţin reprezentanţii USR.

274 afișări
Imaginea articolului Reţelele infracţionale din spitale nu pot fi destructurate fără legea avertizorului de integritate

Adrian Wiener, Facebook

„În cazul anchetei de la Iaşi dacă acuzaţiile sunt adevărate avem de-a face cu complicităţi grave, continue, cu nepăsarea celor din jur care au ştiut, ignorat sau chiar ajutat; vorbim despre punerea în pericol a vieţii; chiar de către cei care ar fi trebuit să o protejeze. Vorbim de abateri grave de la orice deontologie a practicii medicale”, a declarat medicul şi deputatul USR Adrian Wiener, potrivit unui comunicat al formaţiunii.

Conform acestuia, este important ca cei care văd astfel de cazuri să poată denunţa fără teama repercusiunilor, fără să fie persecutaţi sau să îşi piardă locul de muncă.

„E important să oferim protecţie celor care vor să îşi asaneze instituţia de astfel de mizerii, celor care au verticalitate şi îşi respectă menirea şi profesia. În spitale, în şcoli, în primării, sau în orice altă instituţie unde lucrurile scapă de sub control. Statul de drept are nevoie de un parteneriat onest cu cetăţeanul. Aceste focare de corupţie mizerabilă nu pot fi asanate fără o lege a avertizorului de integritate funcţională”, a mai spus Adrian Wiener.

USR a depus vineri o iniţiativă legislativă care să repare legea avertizorului de integritate şi să ofere protecţie reală persoanelor care fac denunţuri, în concordanţă cu directivele europene şi cerinţele din PNRR.

„De corectarea acestei legii depinde şi deblocarea cererii de plată numărul 2 din PNRR, de 2,8 miliarde de euro. USR solicită partidelor de la putere să adopte în procedură de urgenţă această iniţiativă”, se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
usr,
reţele,
spitale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici