Revocarea lui Valeriu Zgonea de la şefia Camerei Deputaţilor, amânată din motive procedurale: Mă voi opune până la capăt acestui "jihad antijustiţie"

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor în care s-a discutat solicitarea PSD de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, a fost suspendată, deoarece acesta a susţinut că poate fi revocat doar la cererea liderului grupului din care face parte, iar el este neafiliat.

1016 afișări
Imaginea articolului Revocarea lui Valeriu Zgonea de la şefia Camerei Deputaţilor, amânată din motive procedurale:  Mă voi opune până la capăt acestui "jihad antijustiţie"

Revocarea lui Valeriu Zgonea de la şefia Camerei Deputaţilor, amânată din motive procedurale

"Vă solicit să constataţi că cererea grupului parlamentar al PSD din 3 mai nu îndeplineştre condiţiile de admisibilitate prevăzute de art. 26 din Regulamentul Camerei Deputaţilor şi să dispuneţi respingerea acesteia", se arată într-o adresa semnată de Valeriu Zgonea, în calitate de deputat neafiliat.

Concret, Zgonea susţine că a fost exclus din PSD, iar cererea de revocare poate fi făcută de liderul grupului parlamentar din care preşedintele Camerei face parte.

Secretarul Biroului Permanent al Camerei, Marcel Ciolacu, a explicat că şedinţa a fost suspendată deoarece liderii de grup nu au ajuns la un consens, liderul grupului PSD, Florin Pâslaru, susţinând că are dreptul de a cere revocarea, deoarece nu a fost făcut niciun anunţ în plen cu privire la faptul că Zgonea a devenit deputat neafiliat.

''Este o solicitare. Din expunerea dlui. preşedinte Zgonea, pare chiar pertinentă. Dânsul fiind exclus din PSD face parte din grupul neafiliaţilor. Pe de altă parte, grupul PSD a spus foarte clar că afilierea către un grup, un alt grup sau grupul independent-neafiliat nu există - această solicitare se anunţă în plenul Camerei Deputaţilor. Este o discuţie. Tehnic vorbind, şi grupul PSD şi dl. Zgonea au partea lor de dreptate'', a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai spus că, probabil, grupul liderilor va solicita un punct de vedere Comisiei juridice, iar la următoarea şedinţă a Biroului Permanent se va lua o decizie.

Valeriu Zgonea: Mă voi opune până la capăt acestui "jihad antijustiţie"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că se va bate până la capăt cu cei care, formaţi în grupuri de interese, doresc să modifice legile penale în interesul lor şi că se va opune până la capăt "acestui jihad anticorupţie".

"Eu am spus că mă voi opune până la capăt acestui jihad antijustiţie. Acum suntem în faza a doua: dorinţa unora de a pune mâna pe a treia funcţie în stat prin tertipuri ilegale, încălcând regulamentul, negându-şi propriile decizii. Motivul l-aţi aflat din şedinţa celebrului de grup parlamentar, ieri (marţi -n.r.) v-am spus şi eu. Astăzi au încercat să-şi nege propria decizie şi să schimbe, să revoce preşedintele Camerei Deputaţilor, chipurile făcând parte din grupul parlamentar al domniilor lor", a susţinut Zgonea.

El a spus că scopul este acelaşi - să modifice repede legile antijustiţie.

"Din păcate Regulamentul Camerei spune foarte clar şi confirmă ceea ce e scris şi în Constituţie. Nu este vorba de mine, este vorba de ceea ce am făcut în ultimii patru ani şi până în noiembrie. Până când destinul va hotărî, mă voi bate cu cei care, formaţi în grupuri de interese, doresc să modifice legile penale în interesul lor. Acesta e motivul pentru care azi au depus o cerere neregulamentară. Reamintesc, regulamentul este lege", a adăugat Zgonea.

"Dacă cei din PSD vor forţa o schimbare de Regulament, tot ceea ce am spus eu va fi confirmat: că doresc cu ardoare să pună mâna pe această funcţie, să modifice în următoarele luni legislaţia penală, acolo unde au interese, sau legislaţia rutieră dacă îi deranjează cumva şi sunt prea mulţi ofiţeri de poliţie la rutieră", a reiterat Zgonea, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, acuzaţiile făcute în cursul zilei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici