Firea: Zgonea a propus să fiu preşedinte interimar al PSD, lăsând impresia că sunt parte la un complot

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marţi seară, că Valeriu Zgonea a propus-o pentru funcţia de preşedinte interimar al PSD, fără să aibă o discuţie în prealabil, afirmând că nu este corect ce a făcut şi că nu este interesată de şefia partidului.

1814 afișări
Imaginea articolului Firea: Zgonea a propus să fiu preşedinte interimar al PSD, lăsând impresia că sunt parte la un complot

Firea: Zgonea a propus să fiu preşedinte interimar al PSD, lăsând impresia că sunt parte la un complot (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)

“ (Valeriu Zgonea-n.r.) a propus şi indirect şi direct ca eu să fiu o varianta de preşedinte interimar al PSD şi a adăugat că m-ar fi văzut pe mine în acestă poziţie, pe domnul Fifor şi pe domnul Mihai Tudose. Eu le-am spus, câtă vreme noi nu am fost întrebaţi dacă achiesăm la această propunere, (…) nu este corect să foloseşti numele unui coleg într-un asemenea demers fără să ai măcar o discuţie de un minut cu acesta pe acest subiect şi toţi ceilalţi colegi ai noştri să mă privească cu suspiciune (…) crezând că şi eu sunt parte la un complot, ceea ce nu era adevărat”, a declarat candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, la B1TV.

Întrebată dacă este interesată de preluarea şefiei PSD, în contextul în care se vehiculează demisia lui Liviu Dragna, Firea a negat aceast lucru.

Gabriela Firea a declarat că i-a reproşat lui Valeriu Zgonea că nu a respectat hotărârile asumate în partid şi ar fi trebuit să îşi spună în interiorul PSD nemulţumirile nu să le facă publice prin postări pe reţele de socializare şi declaraţii de presă.

“Noi am decis şi la Congres şi în CEX din 18 martie că orice opinie oricât de corozivă, contondentă este la adresa conducerii sau a unui coleg sau, în general privind linia partidului, să o spunem în forurile noastre interioare, după ce am dezbătut toate aceste idei, bune, rele,(…) luăm o decizie prin vot majoritar şi ieşim cu acea hotărâre şi nu ne mai schimbăm. Dumnealui a procedat invers, a scris mesaje pe reţelele de socializare, a făcut declaraţii de presă şi pe urmă a venit să ne spună ideea în interior. Ceea ce a creat o problemă de imagine partidului”, a mai spus Firea cu privire la excluderea lui Valeriu Zgonea din PSD.

Gabriela Firea a susţinut că în PSD nu erau grupuri care se sfâşiau între ele, ci doar Valeriu Zgonea a creat această impresie.

“Eu i-am reproşat direct şi foarte elegant şi prieteneşte, pentru că aşa sunt obişnuită, în şedinţă, i-am reproşat că toate acele lucruri pe care voia să le dezbată în interior le-a făcut publice şi că a crea sentimentul că suntem constituiţi într-o grupare care vrem să dăm o lovitură de palat actualei conduceri aleasă prin Conges statutar”, a mai spus Firea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici