Petre Roman a cerut reluarea mandatului de deputat. Cererea va fi însă arhivată

Fostul deputat PNL Petre Roman a cerut, marţi, BP al Camerei Deputaţilor să ia act de reluarea mandatului său, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea raportului ANI privind incompatibilitatea sa, însă cererea va fi arhivată în condiţiile în care hotărârea CAB nu este definitivă.

448 afișări
Imaginea articolului Petre Roman a cerut reluarea mandatului de deputat. Cererea va fi însă arhivată

Petre Roman a cerut reluarea mandatului de deputat. Cererea va fi însă arhivată (Imagine Cristina Nichitus / Mediafax Foto)

Fostul deputat PNL Petre Roman a trimis Biroului permanent al Camerei Deputaţilor o scrisoare prin care solicită ca acesta să facă demersurile necesare pentru introducere pe ordinea de zi, a următoarei şedinţe de plen, a unui punct de vedere prin care să se ia act de reluarea mandatului său de deputat.

Roman invocă sentinţa dată de Curtea de Apel Bucureşti, la data de 22.04.2016, prin care instanţa a admis contestaţia sa şi a anulat raportul de evaluare emis de ANI.

Fostul deputat solicită şi introducerea pe ordinea de zi a şedinţe de plen a unui proiect de hotărâre prin care se anulează hotărârea privind vacantarea locului său de deputat.

Biroul Permanent a transmis Comisiei juridice scrisoarea fostului deputat Petre Roman, spre arhivare, în absenţa unei decizii definitive a Curţii de Apel, a declarat secretarul PSD al Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu.

Petre Roman a câştigat procesul cu ANI, prin care cere anularea raportului de incompatibilitate, în urma căruia şi-a pierdut funcţia de deputat, hotărârea nefiind definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea raportului Agenţiei Naţionale de Intergritate (ANI), potrivit căruia Petre Roman s-ar fi aflat în incompatibilitate, din data de 20 decembrie 2012, întrucât deţinea, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată - Roman V. Petre Persoană Fizică Autorizată.

Hotărârea Curţii de Apel poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici