Revocarea Renatei Weber va fi dezbătută astăzi în camerele reunite. Anunţul lui Orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat că au fost convocate pentru miercuri, la ora 13.00, Camerele reunite pentru a dezbate solicitarea de revocare din funcţia de Avocat al poporului a Renatei Weber.

288 afișări
Imaginea articolului Revocarea Renatei Weber va fi dezbătută astăzi în camerele reunite. Anunţul lui Orban

Revocarea Renatei Weber va fi dezbătută astăzi în camerele reunite. Anuţul lui Orban

„Comisiile juridice se vor întruni după şedinţa Birourilor Permanente Reunite pentru a elebora raportul pe solicitarea formulată de grupurile parlamentare PNL, USRPLUS şi UDMR şi vor pregăti până la începerea plenului raportul şi proiectul de hotărâre de revocare”, a declarat miercuri Ludovic Orban.

Acesta a fost întrebat ce îi reproşează Renatei Weber. „Încălcarea Constituţiei şi a legilor ţării”, a răspuns liderul liberal, care a precizat că un nou Avocat al poporului va fi numit până la sfârşitul lunii iunie.

Întrebat, de asemenea, dacă s-a decis în Coaliţie cine o va înlocui pe Renate Weber, Ludovic Orba a spus: „Când vom avea o decizie, o vom face publică”.

Rapoartele Avocatului Poporului din perioada 2018-2020 au fost respinse marţi în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului.

„Ca urmare a rezultatului acestui vot, noi vom solicita revocarea Avocatului Poporului. (...) Mâine dimineaţă vom convoca BPR pentru a stabili o reuniune de plen. Dacă sunt îndeplinite condiţiile procedurale, vom dezbate şi cererea de revocare”, a spus marţi Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici