Revoluţionarul Dumitru Dincă, lui Ion Iliescu: PSD şi PNL, mai rele decât PDL. Asta e răsplata?

Revoluţionarul Dumitru Dincă i-a transmis, joi, preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, la o reuniune a Institutului Revoluţiei Române, că PSD şi PNL sunt mai rele decât PDL, el afirmând că Guvernul Ungureanu a căzut datorită revoluţionarilor şi întrebând: "Asta e răsplata?".

1424 afișări
Imaginea articolului Revoluţionarul Dumitru Dincă, lui Ion Iliescu: PSD şi PNL, mai rele decât PDL. Asta e răsplata?

Revoluţionarul Dumitru Dincă, lui Ion Iliescu: PSD şi PNL, mai rele decât PDL. Asta e răsplata? (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Dumitru Dincă a reproşat faptul că revoluţionarilor li s-a băgat pumnul în gură şi nu mai pot vorbi în faţa nimănui, iar toate instituţiile îşi bat joc de revoluţionari.

"Am crezut că atunci când PSD şi PNL, recte USL, vor veni la conducerea României, lucrurile se vor îndrepta, că recunoştinţa faţă de revoluţionari, care au făcut posibil ca şi dumneavostră să ajungeţi la Cotroceni, ca şi actulaul premier Victor Ponta să fie premier, ca Traian Băsescu să fie preşedinte, să existe", a spus Dincă.

El a spus că Iliescu le-a promis revoluţionarilor anul trecut că va vorbi cu guvernanţii să nu tranforme revoluţionarii în cerşetori, aurolaci, în oameni care dorm prin canale. "Nu ştiu ce demersuri aţi făcut, rezultatul e că foarte mulţi dintre noi şi-au pierdut casele, nu au o bucată de pâine şi carne să pună pe masă de Crăciun. Dreptate este asta? Vă rog trasmiteţi premierului Ponta că revoluţionarii, chiar dacă sunt proşti, sunt mulţi", a spus Dincă.

El i-a transmis lui Iliescu că revoluţionarii nu se vor lăsa călcaţi în picoare. "Am crezut că această uniune, această alianţă, va fi mai bună, dar PSD şi PNL sunt mai rele decât PDL. Guvernul Ungureanu nu ar fi căzut dacă revoluţionarii nu ar fi ieşit în stradă şi nu ar fi stat luni de zile în ger care a depăşit minus 15 grade. Aeasta e răsplata premierului, a Guvernului, a parlamentarilor vizavi de revoluţionari?", a spus Dincă.

Dincă a spus că va face o cerere ca premierul Victor Ponta să îi aprobe eutanasierea, demersul lui fiind apludat de ceilalţi revoluţionari. "Nu mai avem nevoie de bani, de sănătate, de nimic. Avem nevoie de un singur lucru: vom face câte o cerere adresată domnului Ponta să ne aprobe eutanasierea. Nu mai avem nevoie de bani, omorâţi-ne!", a spus Dincă.

Iliescu a precizat că înţelege amărăciunea şi problemele cu care se confruntă revoluţionarii, el arătând că din ianuarie se va începe reluarea plăţilor pentru cei cu merite deosebite, iar problemele celor care au făcut credite la bănci în baza drepturilor băneşti primite ca revoluţionari se vor rezolva.

"Mă angajez în faţa dumneavostră să discut cu premierul pentru rezolvarea acestei chestiuni", a spus Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici