Rezoluţie a Parlamentului European: Compensaţii pentru România şi Bulgaria pentru că nu au fost primite în Schengen

Eurodeputatul Vlad Gheorghe a iniţiat o rezoluţie, care va fi votată în iunie în Parlamentul European, astfel încât România şi Bulgaria să primească „inclusiv compensaţii financiare celor care ne ţin nejustificat la poarte Europei”: „Cei care ţin românii în afara Schengen trebuie să plătească”.

5876 afișări
Imaginea articolului Rezoluţie a Parlamentului European: Compensaţii pentru România şi Bulgaria pentru că nu au fost primite în Schengen

„Cei care ţin românii în afara Schengen trebuie să plătească! În iunie vom avea vot în Parlamentul European pentru rezoluţia ce susţine cauza României şi Bulgariei, discriminate clar de votul Austriei şi Olandei în Consiliul JAI din decembrie 2022. Am insistat să avem această poziţie oficială a Parlamentului European privind neprimirea ţării noastre în Schengen pentru că este intolerabil ca unele state membre să fie <mai egale> decât altele. Trebuie să existe o responsabilitate a exercitării drepturilor în cadrul UE, inclusiv decizia de a vota împotriva României şi Bulgariei. De aceea am depus o serie de amendamente prin care solicităm inclusiv compensaţii financiare celor care ne ţin nejustificat la poarte Europei. Am solicitat în cuprinsul acestor amendament ca toate compensaţiile financiare să fie calculate din iunie 2011, de când România a fost declarată pregătită conform criteriilor Schengen să adere la spaţiul liber de circulaţie european”, scrie pe Facebook Vlad Gheorghe.

El întreabă dacă Austria „vrea să se joace cu drepturile noastre pentru că are Nehammer campanie electorală, îl doare migraţia pe Karner sau pur şi simplu au avut o zi proastă”.

„Foarte bine, dar în lumea adulţilor orice decizie are consecinţe. Rezoluţia pe care o vom vota în plenul Parlamentului European va menţiona toate aceste consecinţe, ca să ne asigurăm că la următorul vot pentru Schengen TOATE statele membre, inclusiv Austria vor lua decizii respectând Tratatele şi implicit drepturile românilor. România pierde enorm cât timp peste tot în Europa unită românii stau la cozi în aeroporturi, cât încă avem controale la frontieră. Nu vorbim doar despre timpul şi nervii românilor, ci despre bani, mulţi, mulţi bani - miliarde de euro anual. Şi cum România este deja pregătită şi îndeplineşte criteriile de intrare în Schengen încă din 2011, calculele sunt ameţitoare. Nu ne aşteptăm la guvernul PSD, PNL şi UDMR să facă aceste calcule, că au dovedit că nu pot: în decembrie 2022 ministrul de interne Bode zicea că pierdem 25 de miliarde de euro anual, iar ministrul economiei Spătaru zicea că pierdem 10 miliarde de euro. Nu-i nicio problemă, până se hotărăşte guvernul Ciucă-Ciolacu-Kelemen, le facem noi treaba aici la Bruxelles şi la Strasbourg, cum am făcut şi până acum”, încheie europarlamentarul român.

La Consiliul JAI din 8 decembrie 2022 Austria s-a opus aderării României la Spaţiul Schengen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici