Rezultate finale: În Hunedoara, PSD a câştigat la Senat, PDL la Camera Deputaţilor

Alianţa PSD+PC a câştigat alegerile pentru Senat în judeţul Hunedoara, în timp ce PDL a primit cele mai multe voturi la Camera Deputaţilor şi a obţinut în mod direct un mandat de deputat, în persoana Monicăi Iacob Ridzi, votată de peste 54 la sută din electori.

90 afișări
Imaginea articolului Rezultate finale: În Hunedoara, PSD a câştigat la Senat, PDL la Camera Deputaţilor

Rezultate finale: În Hunedoara, PSD a câştigat la Senat, PDL la Camera Deputaţilor (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit rezultatelor finale furnizate, luni seară, de BEJ Hunedoara, la Senat, Alianţa PSD+PC a obţinut 33,4 la sută din totalul celor 172.429 voturi valabil exprimate ( 57.604 voturi).

PDL a fost votat de 28,98 la sută dintre alegători (49.972 voturi), iar PNL a primit 26,42 la sută din sufragii (45.559 voturi). Nicio altă formaţiune politică nu a înregistrat rezultate peste pragul electoral.

La Camera Deputaţilor, PDL a obţinut 33,54 la sută din cele 173.036 voturi valabil exprimate (adică 58.048 voturi), urmat de Alianţa PSD+PC cu 31,32 la sută (54.211 voturi) şi PNL cu 23,74 la sută (41.091 voturi). Celelalte partide politice nu au primit cinci la sută din voturi.

BEJ a anunţat că, potrivit rezultatelor obţinute în colegii uninominale, europarlamentarul Monica Iacob-Ridzi (PDL) este singurul candidat care a reuşit să obţină mandat direct de deputat în colegiul Petroşani-Petrila, primind 54,07 la sută din voturi.

Prezenţa la vot în judeţul Hunedoara a fost de Hunedoara 44,73 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici