Rezultate finale: Oprescu a câştigat Primăria Capitalei

Independentul Sorin Oprescu a câştigat Primăria Capitalei, el având 73.221 de voturi în faţa contracandidatului său, democrat-liberalul Vasile Blaga, conform anunţului făcut, marţi, de BEM.

24 afișări
Imaginea articolului Rezultate finale: Oprescu a câştigat Primăria Capitalei

Rezultate finale: Oprescu a câştigat Primăria Capitalei (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti (BEM), Ileana Dănăilă, a declarat, marţi dimineaţă, că au fost centralizate rezultatele din toate cele 1.181 secţii de votare din Capitală, în cursul acestei zile urmând să fie finalizată atât validarea proceselor verbale, cât şi transmiterea situaţiilor către Biroul Electoral Central.

Astfel, din cele 558.741 voturi valabil exprimate în turul doi al alegerilor pentru primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a obţinut 315.981 (56,55%), în timp ce candidatul PDL Vasile Blaga a fost votat de 242.760 (43,45%) de bucureşteni.

Judecătoarea Ileana Dănăilă a mai spus că cel mai probabil în cursul zilei de miercuri va sesiza Tribunalul Bucureşti pentru validarea mandatului de primar al Capitalei pentu candidatul independent Sorin Oprescu.

Prezenţa la vot în turul doi al alegerilor locale din Capitală a fost de 31,49%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici