Rezultate finale: PDL a câştigat alegerile în judeţul Suceava

PDL a câştigat alegerile în judeţul Suceava obţinând la Senat 47,11% din voturi şi la Camera Deputaţilor 42,41%, fiind urmat de PSD+PC care a obţinut la Senat 31,8 % şi la Camera Deputaţilor 30,08% şi de PNL care a primit 13, 95% din voturi la Senat şi 15,05% la Camera Deputaţilor, potrivit BEJ.

127 afișări
Imaginea articolului Rezultate finale: PDL a câştigat alegerile în judeţul Suceava

Rezultate finale: PDL a câştigat alegerile în judeţul Suceava (Imagine: Mediafax Foto)

În urma alegerilor parlamentare, două mandate de senator şi două de deputat au fost câştigate în mod direct de candidaţi ai PDL în judeţul Suceava.

Astfel, prim-vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei, a câştigat, cu 53,21 la sută din voturi în colegiul nr.2 pentru Senat, din zona municipiului Suceava, iar Sorin Fodoreanu a câştigat mandatul de senator în colegiul nr. 1 din zona de munte a judeţului.

Totodată, deputatul PDL Dumitru Pardău a fost reales în urma votului în colegiul de deputaţi din zona Vatra Dornei, obţinând 58,35 la sută din voturi, iar secretarul executiv al PDL Suceava, Ioan Bălan, a câştigat cu 56,7 la sută colegiul nr. 2 pentru Camera Deputaţilor din zona municipiului Suceava.

Potrivit unei simulări a repartizării mandatelor, PDL ar mai obţine, în judeţul Suceava, în urma distribuirii realizate de BEJ, încă două mandate de deputat, pentru prorectorul Universităţii Suceava, Sanda Maria Ardeleanu, şi pentru medicul Gabriel Gospodaru.

În urma alegerilor parlamentare, PSD va obţine trei mandate de deputat pentru europarlamentarul Cătălin Nechifor, deputatul Eugen Bejinariu şi deputatul Ioan Stan şi unul de senator pentru preşedintele organizaţiei PSD Suceava, Gavril Mîrza.

PNL va avea un mandat de deputat pentru George Coroamă, şeful Ocolului Silvic Putna.

BEC urmează să repartizeze un mandat de senator în colegiul Rădăuţi, care ar putea fi acordat PNL sau PSD, lui Tiberiu Prodan, respectiv Corneliu Popovici şi două mandate de deputat în colegiul Solca, care ar urma să fie acordat deputatului PDL Eugen Uricec şi în colegiul Rădăuţi care ar putea fi acordat PSD sau PNL, lui Mihai Frunză, respectiv Mircea Irimescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici