Rezultate finale Sibiu: Astrid Fodor, din partea Forumului Germanilor, noul primar

Biroul Electoral Municipal Sibiu a terminat luni numărătoarea voturilor, stabilind că Astrid Fodor, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România,este noul primar al Sibiului, locul al doilea fiind ocupat de fostul prefect Ovidiu Sitterli (PSD), iar al treilea clasat este Răzvan Pop (PNL).

1675 afișări
Imaginea articolului Rezultate finale Sibiu: Astrid Fodor, din partea Forumului Germanilor, noul primar

Rezultate finale Sibiu: Astrid Fodor, din partea Forumului Germanilor, noul primar (Imagine: Silvana Armat / Mediafax Foto)

Potrivit numărătorii finale al Biroului Electoral Municipal Sibiu, Astrid Cora Fodor (FDGR) a fost votată de 27.948 de sibieni – 57,13%, Ovidiu Ioan Siterli (PSD) a fost votat de 18,8%, iar Răzvan Codruţ Pop a primit încrederea a 5.339 de votanţi 10,91%.

În ceea ce priveşte mandatele de consilieri locali în Consiliul Local Sibiu, FDGR a obţinut 12 mandate, PSD va avea cinci mandate, iar PNL- patru mandate.

BEM precizează că PSD şi PNL au mai primit câte un mandat la redistribuire, astfel că PSD va avea şase consilieri locali la Sibiu, iar PNL – cinci. Potrivit BEM, în municipiul Sibiu au fost 143.842 de alegători pe listele electorale, din care s-au prezentat la urne 50.141.

Totodată, în municipiul Sibiu au fost 48.922 voturi valabil exprimate şi 1.219 voturi nule.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici