REZULTATE REFERENDUM: Prezenţă de peste 50 la sută în comuna natală a lui Boc

Peste 50 la sută din localnicii comunei natale a fostului premier Emil Boc s-au prezentat la referendumul de duminică şi aproape 80 la sută dintre aceştia au votat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

466 afișări
Imaginea articolului REZULTATE REFERENDUM: Prezenţă de peste 50 la sută în comuna natală a lui Boc

REZULTATE REFERENDUM: Prezenţă de peste 50 la sută în comuna natală a lui Boc (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Potrivit rezultatelor finale ale referendumului comunicate, luni, de Direcţia Regională de Statistică Cluj, în comuna Mărgău, de care aparţine Răchiţele, satul natal al fostului premier Emil Boc, s-au prezentat la urne 689 de persoane din totalul de 1.341.

Dintre cei prezenţi, 542 de persoane au votat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, în timp ce 147 au votat împotrivă.

Prezenţa la urne în comuna Mărgău a fost de 52,72 la sută.

În judeţul Cluj, cea mai mare prezenţă la referendum s-a înregistrat în comuna Beliş, în timp ce cea mai scăzută a fost în comuna Sic.

În comuna Beliş s-au prezentat la urne 1.162 de locuitori din cei 1.171 cu drept de vot, majoritatea - 907 -, votând pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, în timp ce 242 au votat împotriva demiterii.

La polul opus se află comuna Sic, cu populaţie majoritar de etnie maghiară, unde s-au prezentat la urne doar 174 de persoane (8,20 la sută) din cele 2.120 aflate pe listele electorale. Dintre acestea, 117 au votat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, iar 54 au votat împotrivă.

Peste 80 la sută dintre locuitorii judeţului Cluj care s-au prezentat, duminică, la referendum, au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu, prezenţa la urne fiind de 34,32%, potrivit rezultatelor finale comunicate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj.

Prezenţa la urne a fost de 34,32 la sută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici