Ridzi: Am cerut Gărzii Financiare un raport şi firmelor organizatoare lista subcontractanţilor

Ministrul Tineretului Monica Iacob Ridzi a anunţat, la începutul audierii în Comisia parlamentară de anchetă, că a cerut Gărzii Financiare un raport pentru verificarea celor două firme care s-au ocupat de Ziua Tineretului - Artisan şi Mark - iar firmelor li s-a solicitat lista subcontractanţilor.

16 afișări
Imaginea articolului Ridzi: Am cerut Gărzii Financiare un raport şi firmelor organizatoare lista subcontractanţilor

Ministrul Tineretului, Monica Iacob Ridzi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Monica Iacob Ridzi şi-a cerut scuze pentru întârzierea cu care au ajuns la Parlament documentele solicitate de comisia de anchetă, precizând că a avut în fiecare zi persoane chemate la minister şi i-a fost imposibil să le pregătească până marţi, iar miercuri dimineaţă au fost transmise absolut toate documentele solicitate.

"Dacă consideraţi că este nevoie şi de alte documente, îmi spuneţi şi le vom trimite", a adăugat ea.

Monica Iacob Ridzi a precizat că a făcut deja o adresă către Garda Financiară, pentru verificarea celor două firme organizatoare ale evenimentelor legate de "Ziua Tineretului" şi aşteaptă ca instituţia să prezinte un raport în acest sens.

Ministrul a mai spus că a făcut o adresă şi către cele două firme prin care s-au derulat evenimentele din 2 mai, pentru a se pune la dispoziţia ministerului lista completă cu toţi subcontractanţii.

"Este un moment în care încept să se clarifice lucrurile, sper că vom putea să aflăm ce s-a întâmplat cu banii de la MTS", a mai spus Monica Iacob Ridzi.

Ea a precizat că, în condiţiile în care, la ora 15.00, are loc şedinţa de Guvern, nu poate sta mult la comisie, dar că poate veni şi în altă zi.

Preşedintele comisiei, Alina Gorghiu, a precizat că Garda Financiară i-a anunţat pe reprezentanţii comisiei de anchetă că se lucrează la acest raport privind activităţile de Ziua Tineretului.

Deputatul UDMR Petru Lakatos a declarat că în lista documentelor trimise de MTS nu se află unul foarte important, şi anume metodologia privind achiziţionarea de servicii de recreere, culturale şi sportive.

Ministrul Monica Iacob Ridzi a precizat că i s-a comunicat faptul că s-au pus la dispoziţia comisiei parlamentare toate documentele solicitate.

"Este primul document pe care trebuia să vi-l trimită, dacă a fost solicitiat. Vă asigur că va fi trimis în cel mai scurt timp posibil. Daţi-mi vă rog şi adresa de solicitare", a spus ministrul, precizând că "nu e nicio rea intenţie, metodologia fiind primul document care trebuia trimis".

"Este sigur o omisiune", s-a scuzat ea, adăugând că, imediat cum pleacă spre Guvern, va da un telefon din maşină pentru ca acest document să fie trimis pe fax, în maxim jumătate de oră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici