Ridzi cere Camerei să înceteze ancheta parlamentară

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a solicitat Parlamentului, luni, să ia act de încetarea de drept a anchetei parlamentare, ca urmare a declanşării procedurilor judiciare penale de către DNA în 23 iunie pentru verificarea sumelor cheltuite de "Ziua Tineretului".

18 afișări
Imaginea articolului Ridzi cere Camerei să înceteze ancheta parlamentară

Ridzi cere Camerei să înceteze ancheta parlamentară (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Monica Iacob Ridzi a trimis Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor o scrisoare în care afirmă că, în temeiul Legii 304 coroborat cu Regulamentul Camerei, solicită conducerii insituţiei să ia act "că ancheta parlamentară încetează de drept" ca urmare a faptului că s-au declanşat procedurile urmăririi penale în dosarul 147/P/2009al DNA.

"Referitor la adresa Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de MTS, sub semnătura ministrului Monica Iacob Ridzi, pentru organizarea «Zilei Tineretului», prin care solicită transmiterea către Comisie a documentelor indicate, vă aducem la cunoştinţă că prin adresa Ministerului Public, DNA Secţia de Combatere a Corupţiei , din data de 26 iunie, au fost declanşate la data de 23 iunie cercetările penale în baza unui denunţ penal cu privire la împrejurările încheierii şi derulării a trei contracte între MTS şi societăţile SC Compania de Publicitate Mark SRL şi SC Artisan Consulting SRL", scrie Ridzi.

Ministrul Tineretului a informat că a trimis "întreaga documentaţie solicitată de DNA prin adresele înaintate în data de 24 şi 25 iunie".

"În temeiul art 3 al Legii 304 privind organizarea judiciară coroborat cu Regulamentul Camerei , vă solicit să luaţi act că ancheta parlamentară încetează de drept", a subliniat ministrul PDL.

Monica Iacob Ridzi a ataşat scrisorii şi adresa primită de la Ministerul Public, pe 26 iulie, privind înştiinţarea începerii urmăririi penale.

"Urmare cererii nr. 5412/26.06.2009, pe care ne-aţi adresat-o, vă facem cunoscut că la DNA - Secţia de combatere a corupţiei s-a înregistrat dosarul penal cu numărul de mai sus (147/P/2009 - n.r.), în care se efectuează acte premergătoare cu privire la împrejurările încheierii şi derulării a trei contracte, în valoare de peste trei milioane lei, între Ministerul Tineretului şi Sportului şi două societăţi comerciale cu capital privat (SC Artisan Consulting SRL, SC Compania de Publicitate Mark SRL)", se arată în document.

Administraţia Prezidenţială a precizat că în momentul în care instituţiile abilitate în drept vor solicita urmărirea penală a unui membru al Guvernului, şeful statului va utiliza prerogativa legală pe care o are, aceea de suspendare din funcţie a respectivului ministru.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a depus, în 19 iunie, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), o plângere împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, pentru abuz în serviciu şi delapidare, în legătură cu fondurile cheltuite pentru organizarea Zilei Tineretului. Plângerea PNL a ajuns prin declinarea competenţei la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici