Ridzi, despre decizia Camerei de a respinge cererile justiţiei: A fost un vot just

Deputatul PDL Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului, a declarat, marţi, că votul dat de plenul Camerei, prin care sunt respinse cererile DNA de încuviinţare a percheziţiei electronice şi de extindere a cercetării penale, a fost unul "just".

31 afișări
Imaginea articolului Ridzi, despre decizia Camerei de a respinge cererile justiţiei:  A fost un vot just

Ridzi, despre decizia Camerei de a respinge cererile justiţiei: A fost un vot just (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"A fost un vot just", le-a spus Ridzi jurnaliştilor, aceasta fiind de altfel singura declaraţie făcută de fostul ministru ca reacţie la votul dat de plenul Camerei.

Plenul Camerei a respins, marţi, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, cu 110 voturi "împotrivă", 109 voturi "pentru" şi trei abţineri, precum şi cererea de extindere a cercetării penale, cu 109 voturi "împotrivă", 99 voturi "pentru" şi 14 abţineri.

Deputatul PDL, fost ministru al Tineretului şi Sporturilor, Monica Iacob Ridzi, a cerut, marţi, plenului Camerei Deputaţilor, să ţină cont de votul Comisiei juridice, care a votat împotriva adoptării cererilor DNA privind încuviinţarea percheziţiei informatice şi extinderea urmăririi penale.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că vrea să facă un apel la parlamentarii din arcul guvernamental şi în special din PDL de a da un vot "în favoarea justiţiei" în cele două cazuri aflate pe ordinea de zi a Parlamentului.

Preşedintele a spus că "sunt ţări care cuplează accesul în Schengen de ineficienţa sistemului de justiţie din România".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat şi săptămâna trecută, la TVR 1, că, dacă PDL nu revine cu fapte la ceea ce susţinea când era în opoziţie pe tema anticorupţiei, atunci îşi diminuează şansele de a mai fi un partid important pe eşichierul politic.

Preşedintele a mai declarat că decizia din Comisia juridică a Camerei în cazul Ridzi este inadmisibilă din punctul de vedere al PDL, menţionând că speră ca plenul să fie "mai înţelept".

Plenul Camerei urmează să se pronunţe marţi asupra solicitărilor DNA privind extinderea urmării penale şi a încuviinţării percheziţiei informatice în cazul Monicăi Iacob Ridzi.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a sesizat procurorul general, Codruţa Kovesi, pentru a solicita Parlamentului României - Camera Deputaţilor, în baza dispoziţiilor articolului 109 alineatul 2 din Constituţia României, articolului 12 şi articolului 19 din Legea 115/1999, republicată, privind responsabilitatea ministerială, precum şi ale Deciziei nr.270/10 martie 2008 a Curţii Constituţionale, urmărirea penală faţă de Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Ministerului Tineretului şi Sportului, în prezent deputat, se arăta într-un comunicat al procurorilor.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici