Ridzi: Voi demisiona în cazul în care se va începe urmărirea penală

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat, marţi, la finalul unei audieri de patru ore în faţa deputaţilor din Comisia parlamentară de anchetă, că va demisiona în cazul în care se va începe urmărirea penală în cazul său, menţionând că nu se ascunde, aşa cum fac alţi oameni politici.

24 afișări
Imaginea articolului Ridzi: Voi demisiona în cazul în care se va începe urmărirea penală

Ridzi: Voi demisiona în cazul în care se va începe urmărirea penală (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Am spus că, dacă se va considera că sunt vinovată, voi răspunde în faţa justiţiei şi bineînţeles în faţa electoratului. Cu siguranţă voi demisiona dacă se va începe urmărirea penală în ceea ce mă priveşte. Nu fug de răspundere şi nu am de gând să mă ascund, aşa cum fac alţi oameni politici", a susţinut Monica Ridzi după audierea în Comisia parlamentară de anchetă privind organizarea Zilei Tineretului, audiere care a coincis cu ziua sa de naştere.

Întrebată cum comentează cererile privind suspendarea sau demiterea sa din funcţie, ministrul PDL a replicat că în opinia sa ar fi un act de laşitate să demisioneze, atât timp cât se consideră nevinovată.

"Cred că ar fi un act de laşitate din partea mea să demisionez atât timp cât mă consider nevinovată şi când ştiu că toate acţiunile au fost desfăşurate în mod legal. Am spus anterior ceea ce se va întâmpla şi modul în care înţeleg să acţionez, încercând să aflu şi eu dacă sunt vinovaţi în cadrul ministerului care nu au respectat procedurile. Vă asigur că aceia vor plăti cu siguranţă", a conchis Ridzi.

În plus, Monica Ridzi a menţionat, într-o declaraţie acordată la finalul celor patru ore de audieri, la Comisia specială de anchetă, că nu poate spune că nu a venit cu răspunsuri în faţa Comisiei, menţionând că a stat patru ore cu colegii din Comisie şi că a venit cu inima deschisă şi cu buna credinţă, chiar de ziua sa de naştere, să le explice tuturor colegilor ceea ce a rămas neexplicat.

Întrebată cine sunt vinovaţii, Ridzi a precizat că acest lucru va fi relevat de auditul intern pe care l-a comandat.

"Am comandat un audit intern, când va fi finalizat ne va arăta dacă cineva a greşit şi cine a greşit de fapt. În ceea ce mă priveşte, există o procedură judiciară începută deja de către Parchet prin DNA. Le stau la dispoziţie ori de câte ori e necesar. Deja reprezentanţi ai DNA au venit în minister, au luat toate documentele de care au considerat că au nevoie. Dacă cei de la Parchet vor considera că sunt vinovată, vor lua măsurile care se impun. Dacă vor considera că am greşit cu ceva, atunci vă asigur că voi răspunde în faţa justiţiei şi a electoratului. Nu fug de răspundere, de aceea sunt aici. Eu aşa am crescut de 12 ani în PDL, ştiind că trebuie să stai să dai explicaţii", a afirmat ministrul democrat-liberal.

Ridzi a spus, pe de altă parte, în cadrul audierilor, că nu are sentimentul că este persecutată sau urmărită de presă.

"Nu mă simt persecutată sau urmărită de presă. Dimpotrivă. Mi se pare normal să avem acest dialog. Nu mă deranjează. Dacă nu doream să am acest dialog cu dumneavoastră, nu eram prezentă astăzi, aici, într-o zi de aniversare pentru mine. Îmi doresc şi eu să clarific şi eu nişte lucruri care nici mie nu-mi sunt clare. Mi se pare că termenul «persecutată» este foarte dur. Nu mi se pare că sunt anchetată, urmărită", a apreciat Monica Iacob Ridzi.

Secţia de Combatere a Corupţiei din DNA a declanşat, la data de 23 iunie, în baza unui denunţ penal al PNL, acte premergătoare cu privire la încheierea şi derularea a trei contracte între MTS şi societăţile SC Compania de Publicitate Mark SRL şi SC Artisan Consulting SRL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici