Ridzi vrea audierea deputaţilor din comisia parlamentară de anchetă

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat, luni, după întâlnirea cu procurorii Parchetului instanţei supreme, că şi-a susţinut plângerea împotriva membrilor comisiei parlamentare de anchetă şi că doreşte ca aceştia să fie audiaţi de procurori.

23 afișări
Imaginea articolului Ridzi vrea audierea deputaţilor din comisia parlamentară de anchetă

Ridzi vrea audierea deputaţilor din comisia parlamentară de anchetă (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Am făcut o declaraţie de cinci pagini în care mi-am susţinut plângerea penală împotriva celor nouă parlamentari PNL, PSD şi UDMR. Am explicat procedurile parlamentare şi paralelismul nepermis între comisia parlamentară de anchetă şi activitatea procurorului DNA. Nu vreau să se considere că prin această anchetă doresc să abat atenţia de la dosarul DNA, acela îşi urmează procedura în acest moment, se lucrează constant şi continuu şi apreciez stadiul avansat în care s-a ajuns", a declarat Monica Iacob Ridzi.

Fostul ministru a mai spus că cercetările în legătură cu plângerea sa sunt abia la început, iar, luni, a solicitat şi audierea deputaţilor împotriva cărora a formulat plângerea penală. De asemenea, fostul ministru a subliniat că doreşte să demonstreze că ancheta comisiei parlamentare a fost ilegală şi realizată în paralel cu cea a procurorilor.

Ridzi a susţinut că, potrivit articolui 74 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, ancheta parlamentară ar fi trebuit să înceteze orice fel de audieri şi activitate.

Ea a arătat că a depus corespondenţă cu procurorul general, care confirmă că cercetările sunt începute în cazul său de procurorii DNA.

Ridzi a mai spus că prin plângerea sa de la Parchetul instanţei supreme urmăreşte ca procurorii să analizeze documentele din ancheta DNA cât şi pe cele din comisia parlamentară, angajaţii MTS fiind audiaţi în paralel de procurori, dar şi de deputaţi.

Întrebată dacă consideră că angajaţii MTS pot fi acuzaţi de mărturie mincinoasă, ea a răspuns că numai procurorii sunt în măsură să stabilească.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi a făcut plângere penală la Parchetul instanţei supreme faţă de membrii Comisiei de anchetă privind organizarea "Zilei Tineretului", pe care îi acuză de abuz în serviciu şi încercare de a determina mărturia mincinoasă.

Plângerea îi vizează pe Alina Gorghiu, Nicolae Bănicioiu, Petru Lakatos, Doina Burcău, Cristian Sorin Dumitrescu, Damian Florea, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Bogdan Olteanu şi Anghel Stanciu, membri ai "Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Tineretului şi Sportului, sub semnătura doamnei ministru Monica Iacob-Ridzi, pentru organizarea «Zilei Tineretului»".

Aceştia sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, infracţiune prevăzută de art.246 Cp, şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă, infracţiune prevăzută de art.261 Cp.

Comisia parlamentară care a anchetat modul în care Ministerul Tineretului a cheltuit, sub semnătura ministrului Monica Iacob Ridzi, banii publici pentru organizarea Zilei tineretului a recomandat plenului să ceară începerea urmăririi penale împotriva acesteia pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici