Roberta Metsola, discurs în Plenul Parlamentului: România va adera la Schengen

Preşedinta PE, Roberta Metsola, a spus, luni seară, în discursul susţinut în Parlamentul României, că România va adera la Schengen.

2606 afișări
Imaginea articolului Roberta Metsola, discurs în Plenul Parlamentului: România va adera la Schengen

Roberta Metsola, discurs în Plenul Parlamentului: România va adera la Schengen

Roberta Metsola a spus că se află în România cu un singur apel: „nu renunţaţi la Europa. Nu renunţaţi la noi!”.

”Am insistat, am muncit non-stop, am fost atât de aproape, dar o decizie finală înainte de sfârşitul anului pentru a asigura ca România să poată adera pe deplin la spaţiul Schengen nu a fost să fie în această săptămână”, a afirmat Metsola.

Aceasta a spus că a fost cea mai dezamăgitoare cale pe care liderii o puteau urma.

„România este pregătită să adere la spaţiul Schengen. A fost pregătită pentru mai mult de un deceniu. Şi permiteţi-mi să fiu mai clară: România va adera la Schengen şi o va face în curând”, a adăugat preşedinta PE.

Roberta Metsola a precizat că nu este „un fel de cadou” pentru România, ci despre „securitatea noastră colectivă, despre egalitatea între europeni, despre faptul că putem face faţă împreună ameninţărilor comune”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici