Rodeanu, despre Bode: Nu doar un plagiator, ci şi un adept al nepotismului şi al corupţiei

Ministrul de Interne, Lucian Bode, este „nu doar un plagiator, ci şi un adept al nepotismului, al corupţiei şi un personaj politic care nu a făcut altceva decât să mintă, cu tupeu, ani întregi, o întregă Românie”, afirmă vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, Bogdan Rodeanu.

1130 afișări
Imaginea articolului Rodeanu, despre Bode: Nu doar un plagiator, ci şi un adept al nepotismului şi al corupţiei

Rodeanu, despre Bode: Nu doar un plagiator, ci şi un adept al nepotismului şi al corupţiei

„Nu doar un plagiator, ci şi un adept al nepotismului, al corupţiei şi un personaj politic care nu a făcut altceva decât să mintă, cu tupeu, ani întregi, o întregă Românie. Lucian Bode a sfidat orice lege, a comis delictul de exces de putere, s-a folosit de funcţia sa pentru a da contracte cu dedicaţie şi a scăpat, de fiecare dată, nepedepsit. Lucian Bode este vinovat şi pentru eşecul aderării României la Schengen, prin incapacitatea sa de a gestiona un proiect de anvergură. Lucian Bode nu este decât un politruc care distruge credibilitatea MAI şi un ministru care continuă să se agaţe de putere, deşi a ratat o ţinta importantă ca aderarea la Schengen. Furtul, incompetenţa şi corupţia sunt demonstrate: numele lui Bode este sinonim cu achiziţionarea trucată de BMW-uri, cu tupeul şi cu frauda”, scrie pe Facebook deputatul USR Bogdan Rodeanu, într-o postare cu titlul „Caracatiţa lui Bode”.

El apreciază că „deşi refuză să fie investigat, Bode va răspunde”.

Rodeanu o prezintă pe Ştefania Ferencz, care este „mâna dreaptă a lui Lucian Bode în MAI”, precum şi pe partenerul acesteia de viaţă

„Ocupă funcţia de secretar general, aceeaşi pe care a avut-o şi în mandatul lui Bode de la Transporturi. Ferencz are salariu de la MAI, dar mai este numită şi în numeroase consilii de administraţie la companii de stat: CNAIR, CFR SA, Romatsa, Eximbank, conform declaraţiei de avere din 2021. (Notă: presa scrie că Ferencz ar fi fost executată de Grindeanu de la CNAIR şi i s-ar fi respins dosarul la concursul pe OUG 109 la CNAIR). Partenerul de viaţă. Victor Ivaşcu este şeful Poliţiei de Frontieră din România. A fost împuternicit în această funcţie în februarie 2022. În septembrie a câştigat concurs pe acest post, unul dintre puţinele din toată cariera sa. Conform CV-ului publicat, toate funcţiile din ultimii ani au fost primite cu delegare, asta până s-a ivit concurs pe mandatului lui Bode. Parcursul lui Ivaşcu în această funcţie este unul improbabil, dacă am lăsa la o parte un mic detaliu: este partenerul de viaţă al Ştefaniei Ferencz. În doar doi ani, Ivaşcu a ajuns de la gradul de maior la cel de general (folosesc terminologia militară pentru simplificare). Nu mulţi se pot lăuda cu o asemenea performanţă, consfinţită de însuşi Don Klaus Iohannis, cel care i-a semnat decretul de avansare în grad pe 29 noiembrie 2022. Mai ţineţi minte <fabrica de permise> de la Suceava? Aflaţi că Ivaşcu era <adjunctul pe România de la permise> (cum l-a numit presa), când nu mai puţin de 35 de oameni din subordinea sa au fost săltaţi de procurori. DNA a trimis ultimul dosar în judecată în iulie 2022.
Tot el a fost trimis la Suceava <în control> pentru ca apoi să fie propulsat consilier de ministru şi adjunct al Direcţiei Generale Anticorupţie. Apoi director plin al DGA, apoi iarăşi adjunct, apoi iarăşi consilier al ministrului şi, în fine, şef la Poliţia de Frontieră”, potrivit lui Rodeanu.

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare îl mai prezintă pe „prietenul din liceu” al ministrului Lucian Bode.

„Marius Mihăilă este fost coleg de liceu cu Lucian Bode, numit şef al Inspectoratului General pentru Imigrări în decembrie 2022. Cel prins de omologii lui străini că se juca Solitaire la o reuniune importantă din Malta, în noiembrie, când Bode ne spunea că sigur intrăm în Schengen. Nu a primit nicio sancţiune. Mai mult, întreaga sa istorie a fost măturată sub preş. Mihăilă a fost numit inspector la IPJ Sălaj, judeţul natal al lui Bode, pe baza unor acte falsificate. El era cercetat disciplinar pentru că nu avea acces la informaţii clasificate, dar tot voia să le citească. Şi în Ajun de Crăciun, când oamenii de la resurse umane erau liberi, a declarat pe proprie răspundere că nu ar fi fost cercetat disciplinar. Tot Mihăilă a fost şi rector al Academiei de Poliţie, tot împuternicit. Cel care a păstorit fabrica de plagiate din instituţie şi i-a protejat pe hoţii de doctorate. Bode nu doar că a tolerat şi protejat toate ilegalităţile lui Marius Mihăilă, dar după ce ele au fost constatate oficial, l-a numit director de cabinet în MAI, funcţie din care a avut acces la informaţii sensibile şi putea influenţa decizii cu impact la nivel naţional. Şi de acolo l-a propulsat şef la Imigrări. Cu concursul lui Iohannis, care l-a avansat la grad de general cu o stea şi la doar un an după i-a dat şi a doua stea. Mai sus este doar o mică parte din caracatiţa lui Bode. Sunt zeci sau sute de oameni a căror promovare, numire, angajare i se datorează. Lucian Bode este un aranjor notoriu de licitaţii, de cariere, de sinecuri. Un plagiator şi o ruşine pentru România în funcţia de ministru de Interne. Ruşine pe care Iohannis şi Ciucă nu o au şi dezonorează această ţară menţinându-l în funcţie”, încheie Rodeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici