Rodeanu: Nu găseşti în UE oameni mai instruiţi ca în Republica Moldova pentru a contracara atacurile ruseşti

Oameni mai instruiţi ca în Republica Moldova pentru a contracara atacuri cyber ruseşti nu cred că mai găseşti în ţările Uniunii Europene, spune vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor Bogdan Rodeanu.

166 afișări
Imaginea articolului Rodeanu: Nu găseşti în UE oameni mai instruiţi ca în Republica Moldova pentru a contracara atacurile ruseşti

Rodeanu: Nu găseşti în UE oameni mai instruiţi ca în Republica Moldova pentru a contracara atacurile ruseşti

„Avem o experienţă relevantă în context de atac din frontul estic. România colaborează de mulţi ani cu instituţiile din Republica Moldova. Simplul fapt că s-a implementat serviciul 112, care nu include doar un aspect funcţional, ci şi un aspect de securitate din punct de vedere tehnic. Avem multe exemple pe care putem să le discutăm sau nu”, spune la TVR Moldova Bogdan Rodeanu.

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor precizează că „prezenţa specialiştilor români este una consacrată alături de colegii lor din Republica Moldova”.

„Şi în continuare vom oferi sprijin pentru că acum nu mai discutăm despre securitatea actualelor state UE, ci de ameninţări comune şi discutăm de acea mare experienţă pe care o are Republica Moldova, care s-a confruntat ani de zile cu atacuri şi presiuni din partea Federaţiei Ruse, sub toate formele. Oameni mai instruiţi ca în Republica Moldova pentru a contracara acest tip de atacuri ruseşti nu cred că mai găseşti în ţările Uniunii Europene. Dincolo de toate nu consider că este doar un hub de securitate care să aplice unele măsuri în folosul UE, dar e un loc în care specialiştii pot vedea amploarea acestor atacuri hibride pe care FR le declanşează nu numai la adresa Ucrainei, Moldovei şi României, ci la adresa întregului mapamond. Deci, în acest context nu cred că există vreo îndoială în ceea ce priveşte continuarea colaborării dintre instituţiile de forţă ale României şi omologii lor din Republica Moldova”, încheie deputatul USR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici