Roman îi propune lui Geoană ca preşedintele Academiei să coordoneze comitetul pentru educaţie

Preşedintele Forţei Democrate, Petre Roman, confirmă prezenţa la dezbaterea propusă de liderul PSD Mircea Geoană pe tema Pactului Naţional pentru Educaţie şi propune ca viitorul comitet de acţiune în domeniu să fie coordonat de preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc.

1 afișare
Imaginea articolului Roman îi propune lui Geoană ca preşedintele Academiei să coordoneze comitetul pentru educaţie

Roman îi propune lui Geoană ca preşedintele Academiei să coordoneze comitetul pentru educaţie

Într-o scrisoare de răspuns adresată lui Geoană, Petre Roman îi mulţumeşte pentru scrisoarea prin care propune un acord politic pentru realizarea “Pactului Naţional pentru Educaţie”, apreciind că acest obiectiv poate fi asigurat numai printr-un acord care să depăşească interesele politice partizane.

Liderul Forţei Democrate reaminteşte că un asemenea document, numit “Pactul Naţional pentru Educaţie”, a fost elaborat sub forma unui Acord politic şi a unui Plan de Acţiune pe 10 ani, în anul 2003, la iniţiativa Institutului Român pentru Studii Democrate, de către un grup format dintre cei mai reputaţi specialişti în domeniu: prof.dr. Ion Mihăilescu, acad. Dinu C.Giurescu, prof.dr. Cezar Barzea, prof.dr. Dan Potolea, prof.dr. Daniel Barbu si prof.dr. Vasile Morar.

În ceea ce priveşte crearea unui comitet de acţiune, Petre Roman consideră că este necesar să se apeleze la principalul for al spiritualităţii ştiinţifice a ţării, Academia Română, sub egida căreia să funcţioneze acest comitet. Potrivit acestuia, coordonarea comitetului de acţiune ar trebui încredinţată, în mod firesc, academicianului Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici