România a amendat Google pentru că nu a schimbat denumirea de „Catedrala Prostirii Neamului” din Google Maps / Reacţia companiei

Google a primit o amendă de 10.000 de lei de la CNCD, din cauza denumirii „Catedrala Prostirii Neamului” care apărea pe aplicaţia Google Maps.

29302 afișări
Imaginea articolului România a amendat Google pentru că nu a schimbat denumirea de „Catedrala Prostirii Neamului” din Google Maps / Reacţia companiei

România a amendat Google pentru că nu a schimbat denumea „Catedrala Prostirii Neamului”

Conform CNCD, decizia Google Bucureşti de a nu lua nicio măsură şi de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicaţia Google Maps reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate.

S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 10.000 lei.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi).

Colegiul director obligă compania să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile.

„Se recomandă ca în viitor Google Bucureşti să informeze acţionariatul privind situaţii similare, să traducă codul de conduită şi în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română)”, transmite CNCD.

Construcţia Catedralei Mântuirii Neamului Românesc a rămas şi în epidemie un subiect popular de discuţie şi a fost ţinta glumelor mai mult sau mai puţin jignitoare. Astfel, utilizatori ai Google Maps au recurs la o modalitate extrem de vizibilă de a-şi face cunoscută părerea pe tema Catedralei din centrul Capitalei. Pe harta virtuală, accesată zilnic de un număr semnificativ de oameni, Catedrala figura cu numele de ”Catedrala Prostirii Neamului Românesc”.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a fost cel cel care a făcut publică descoperirea de pe Google Maps şi a comentat dur, considerând schimbarea denumirii lăcaşului de cult drept o ofensă adusă comunităţii ortodoxe.

REACŢIA GOOGLE: Eroarea semnalată a fost eliminată prompt

Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în cazul denumirii de „Catedrala Prostirii Neamului”, transmit reprezentanţii Google. Aceştia aşteaptă decizia oficială a CNCD, după care vor evalua următorii paşi.

„Atunci când este raportată o problemă pe Google Maps, acţionăm pentru a corecta eroarea cât de repede putem. Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz. Aşteptăm să primim decizia oficială a CNCD, iar apoi vom evalua următorii paşi. Google încurajează conţinutul generat de utilizatorii, pentru ca Google Maps să reflecte lumea reală. Pe măsură ce tot mai multe persoane contribuie la Google Maps, continuăm să ne concentrăm pe a împiedica pe cei care încalcă politicile noastre, folosind o combinaţie de tehnologie şi evaluare umană pentru a elimina conţinut nedorit", au transmis reprezentanţii Google.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici