România a avut 44 de proceduri de infringement anul trecut, mai puţine faţă de 2011. Ce loc ocupă în clasamentul ţărilor UE

Comisia Europeană a lansat, anul trecut, 44 de proceduri de infringement împotriva României, faţă de 47 în 2011. Raportul anual privind aplicarea legislaţiei europene de către statele membre a fost adoptat de CE marţi, dar va fi prezentat pe larg miercuri.

216 afișări
Imaginea articolului România a avut 44 de proceduri de infringement anul trecut, mai puţine faţă de 2011. Ce loc ocupă în clasamentul ţărilor UE

România a avut 44 de proceduri de infringement anul trecut, mai puţine faţă de 2011. Ce loc ocupă în clasamentul ţărilor UE (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cele mai multe proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor au fost lansate împotriva Italiei (99), a Belgiei (92) şi a Spaniei (91), potrivit raportului.

Ca şi în 2011, Letonia a înregistrat cele mai bune rezultate, cu numai 20 de cazuri, urmată de Lituania - 22 şi Estonia - 24 de proceduri.

În cazul României, numărul cazurilor de infringement a scăzut de la 47 în 2011 la 44 în 2012, număr ce plasează România pe locul 12 în clasamentul ţărilor UE.

La sfârşitul anului 2012, numărul total al procedurilor de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor aflate în curs s-a redus cu 25 % în comparaţie cu anul precedent.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Olivier Bailly a precizat, într-o conferinţă de presă, că această scădere se datorează faptului că statele membre şi Comisia Europeană au colaborat mai bine pentru implementarea legislaţiei europene, dar şi pentru că, "într-o perioadă de restrângeri fiscale, statele membre doresc să limiteze cât mai mult posibilitatea unor penalităţi".

Problemele de mediu au dus la declanşarea celor mai multe proceduri de infringement - 20% din total.

Comisia a deferit Curţii Europene de Justiţie nouă cauze în cursul anului 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici