România a depus instrumentul de ratificare a Tratatului de la Lisabona

România a depus, în 11 martie, într-o ceremonie desfăşurată la Roma, instrumentul de ratificare a Tratatului de la Lisabona de modificare a Tratatului privind Uniunea Europeană şi a Tratatului de instituire a Comunităţii Europene, semnat la 13 decembrie 2007.

46 afișări
Imaginea articolului România a depus instrumentul de ratificare a Tratatului de la Lisabona

România a depus instrumentul de ratificare a Tratatului de la Lisabona (Imagine: Mediafax Foto)

MAE precizează, într-un comunicat remis joi agenţiei MEDIAFAX, că depunerea instrumentului de ratificare este procedura prin care se finalizează procesul de ratificare la nivelul fiecărui stat membru. Conform prevederilor Tratatului, Italia este depozitarul instrumentelor de ratificare.

Parlamentul României a ratificat Tratatul de la Lisabona prin Legea nr. 13/2008, la 4 februarie, aceasta fiind promulgată prin decret de preşedintele Traian Băsescu, la 6 februarie, şi publicată în Monitorul Oficial nr. 107 din 12 februarie.

Depunerea instrumentului de ratificare încheie astfel ultima etapă a procesului de ratificare a Tratatului de la Lisabona de către România. Au mai depus instrumentele, până în prezent, Ungaria, Malta şi Franţa. Tratatul de la Lisabona a mai fost ratificat şi de către Slovenia.

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă încrederea că procesul de ratificare a Tratatului de la Lisabona va continua cu succes în toate celelalte state membre, astfel încât acest document să poată intra în vigoare la data preconizată, 1 ianuarie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici