România are nevoie de 50 milioane de lei din PNRR pentru digitalizarea spitalelor

  • Trei spitale din capitală ar putea fi digitalizate cu fonduri din PNRR.
  • România încă nu are acces la fondurile PNRR din cauza deficitului.
  • Dr. Radu Ţincu: ,,Este esenţial să facem paşi pentru digitalizare şi debirocratizare".
476 afișări
Imaginea articolului România are nevoie de 50 milioane de lei din PNRR pentru digitalizarea spitalelor

Ministerul Sănătăţii, Facebook

Primăria Capitalei intenţionează să digitalizeze spitalele din Bucureşti, printre care Victor Babeş, Colentina şi Cantacuzino. Acestea ar urma să aibă un sistem digital care să centralizeze toate datele pacienţilor, tratamentele prescrise şi materialele folosite. 

Banii ce ar urma să fie investiţi, o sumă de 50 milioane de lei, provin din PNRR. 

Dr. Radu Ţincu, medic şi dublă specializare: ATI şi toxicologie, transmite pentru ALEPH NEWS ce ar presupune digitalizarea spitalelor. 

,,Este absolut esenţial să facem aceşti paşi pentru digitalizare, pe de o parte, o debirocratizare. Avem mai mult timp să ne ocupăm de pacienţi decât să întocmim hârtii. Şi de pe altă parte, oferă o informaţie mult mai completă pacientului. Va avea mai multe documente amănunţite şi complete, astfel, pe termen lungă, să aibă acces la informaţii medicale".

Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia,  relatează cum ar trebui să funcţioneze un sistem medical digitalizat.

,,Pe noi ne ajută foarte mult cu informaţii în timp util cu colegi din alte părţi, Putem să avem o relaţie directă cu Casa Naţională de Sănătate şi putem să scriem CTE în timp util, în mod electronic. Acum, evident, tehnica funcţionează cu un sistem digital care să poată să fie fluibil, trebuie să funcţioneze foarte bine". 

Anterior, într-o postare de pe 6 iulie, Ministerul Sănătăţii anunţase că va aloca 100 de milioane de euro din PNRR pentru digitalizarea spitalelor din România  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici