România donează 11 ambulanţe Ucrainei. Guvernul a aprobat şi un ajutor financiar pentru Republica Moldova

România va dona 11 ambulanţe de tip A şi B autorităţilor din Ucraina, în contextul gestionării situaţiei generate de agresiunea rusă, a decis vineri Guvernul.

1897 afișări
Imaginea articolului România donează 11 ambulanţe Ucrainei. Guvernul a aprobat şi un ajutor financiar pentru Republica Moldova

11 ambulanţe tip A şi B din serviciile judeţene de ambulanţă şi din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă vor fi donate, în urma decizie de vineri a Guvernului, şi vor intra din domeniul privat al statului român în Lviv Regional Base of Special Medical Supply din Ucraina.

Este o donaţie făcută către autorităţile din Ucraina, potrivit unui memorandum pe care Guvernul l-a aprobat şi a răspuns în acest fel solicitării autorităţilor din Ucraina de a acorda asistenţă internaţională în contextul gestionării situaţiei generate de agresiunea militară rusă”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

De asemenea, Guvernul a aprobat vineri ajutorul financiar de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

„În privinţa Republicii Moldova, a fost aprobat proiectul de lege pentru ratificarea acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova”, a spus Cărbunaru.

Acordul a fost semnat în februarie la Chişinău, când a avut loc şedinţa comună a celor două guverne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici