România este pe lista ţărilor ce au cheltuit bani la hotelurile VIP ale lui Trump. Datele se suprapun cu vizita lui Iohannis în SUA

  • România se află pe lista ţărilor care au cheltuit bani la proprietăţile deţinute de Donald Trump în perioada în care acesta era preşedinte, potrivit unor documente financiare citate într-un raport al democraţilor din Camera Reprezentanţilor.
  • Astfel de plăţi ar putea încălca prevederile anticorupţie din Constituţia SUA, care îi interzic preşedintelui american să primească cadouri sau "recompense" din partea guvernelor străine.
  • Pe listă se mai găsesc ţări precum China, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Arabia Saudită, Kuwait sau R.D. Congo.
897 afișări
Imaginea articolului România este pe lista ţărilor ce au cheltuit bani la hotelurile VIP ale lui Trump. Datele se suprapun cu vizita lui Iohannis în SUA

România este pe lista ţărilor ce au cheltuit bani la hotelurile VIP ale lui Trump. Datele se suprapun cu vizita lui Iohannis în SUA

Ţara noastră este o listă cu alte 20 de ţări care au făcut plăţi totale de cel puţin 7,8 milioane de dolari către afaceri şi proprietăţi deţinute de Trump în timpul mandatului fostului preşedinte la Casa Albă, inclusiv hotelurile sale din Washington DC, New York şi Las Vegas, se arată în raport publlicat de CNN.

România apare cu o şedere VIP în 2017, care se suprapune cu vizita preşedintelui Klaus Iohannis în SUA, vizită în cadrul căreia Iohannis a fost primit de Trump la Casa Albă. Suma exactă nu este precizată.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua în perioada 4-9 iunie a.c. o vizită în Statele Unite ale Americii. Elementul central al acestei vizite este constituit de întrevederea oficială a Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, în data de 9 iunie a.c.", trasmitea Administraţia Prezidenţială în 1 iunie 2017.

Perioada se suprapune în mare parte cu o rezervare a Ambasadei României ce apare în raport. 

Cele mai mari sume, ce apar în raport, au fost plătite de China, peste 5 milioane de dolari, urmată de Arabia Saudită cu aproximativ 600.000 de dolari. În total, hotelurile deţinute de Donald Trump au încasat 7,8 milioane de dolari în timpul mandatului său, potrivit raportului.

treprinderile deţinute de un preşedinte în exerciţiu, dar nu reprezintă o evidenţă completă a tuturor plăţilor străine efectuate către afacerile lui Trump în perioada în care acesta s-a aflat la Casa Albă, scrie CNN despre raport.

Scandalul Dăncilă şi hotelul lui Trump

Viorica Dăncilă, şefa Guvernului român în 2019, a fost cazată în timpul vizitei sale la Washington la Hotelul Internaţional Trump, scria la vremea aceea WNYC Studios, organizaţie afiliată postului public de radio din New York.

Detaliile scandalului din 2019 AICI

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici