România preia DOSARELE pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Iohannis, preluare simbolică de la cancelarul Austriei, Sebastian Kurz

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a avut, vineri, o întrevedere la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis, urmând ca oficialul străin să aibă o întâlnire la Palatul Victoria şi cu premierul Viorica Dăncilă.

687 afișări
Imaginea articolului România preia DOSARELE pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Iohannis, preluare simbolică de la cancelarul Austriei, Sebastian Kurz

România preia DOSARELE pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Iohannis, preluare simbolică de la cancelarul Austriei, Sebastian Kurz

Vizita lui Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, ţară care deţine Preşedinţia Consiliului UE, vine în contextul preluării mandatului de către România.

La ora 12:15, şeful statului l-a primit pe cancelarul austriac la Palatul Cotroceni cu care a purtat convorbiri tête-à-tête şi convorbiri oficiale, potrivit agendei oficiale a preşedinteleui Klaus Iohannis publicată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale. De la ora 13.20 cei doi au susţinut o declaraţie comună de presă la Cotroceni.

Vizita lui Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, ţară care deţine Preşedinţia Consiliului UE, vine în contextul preluării mandatului de către România.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi, în cadrul şedinţei de Guvern la care a participat, că vineri România va prelua în mod simbolic Preşedinţia Consiliului UE de la Austria.

„Mâine (vineri - n.r.) vom prelua în mod simbolic de la cancelarul federal al Austriei Preşedinţia Consiliului UE. Domnul cancelar va fi mâine în vizită în România şi la mine şi la doamna prim-ministru”, a afirmat Klaus Iohannis la începutul şedinţei de joi a Guvernului.

De la ora 13.50, premierul Viorica Dăncilă îl va întâmpina pe cancelarul austriac la Palatul Victoria , iar de la ora 14.00 cele două delegaţii oficiale vor purta discuţii la sediul Guvernului. De la ora 14.30 va avea loc un dejun oficial oferit de prim-ministrul Viorica Dăncilă în onoarea cancelarului federal al Austriei, Sebastian Kurz.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că vizita oficială a cancelarului austriac este o bună ocazie de a consolida dialogul politic dintre Austria şi România.

„Vom primi mâine vizita oficială a cancelarului Republicii Federale Austria în contextul preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE. Este o bună ocazie atât de a consolida dialogul politic română austriac, dar şi valorificare relaţiilor bilaterale economice şi industriale”, a afirmat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului a adăugat că la întrevederea pe care o va avea vineri cu cancelarul austriac va pune accent pe coeziune.

„În cadrul întrevederii vom aboda subiecte de pe agenda europeană şi în acest sens un accent deosebit îl vom pune pe coeziune pentru că este şi motto-ul Consiliului UE dar şi despre convergenţă, digitalizare, inovare, menţinerea unei Europe sigure. Vreau să aducem în prim plan şi lucruri legate de o bună cooperare în domeniul economic între Guvernul României şi cel al Austriei”, a conchis Dăncilă.

Începând cu 1 ianuarie 2019, România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici