România va retrage forţele din Afganistan începând cu 1 mai 2021. 27 de militari au murit în misiune

  • În sedinţa CSAT s-a decis retragerea trupelor din Afganistan.
  • România a fost printre principalii contribuitori la misiunea NATO din Afganistan.
  • 27 de militari de elită ai armatei române au murit în Afganistan.
432 afișări
Imaginea articolului România va retrage forţele din Afganistan începând cu 1 mai 2021. 27 de militari au murit în misiune

România va retrage forţele din Afganistan începând cu 1 mai 2021

România va retrage forţele din Afganistan începând cu 1 mai 2021, potrivit deciziei CSAT: „Afganistanul va rămâne însă un loc marcat de profundă îndurerare, 27 de militari de elită ai armatei române au căzut la datorie”.

„În şedinţa de astăzi (a CSAT - n.r.) a fost analizată şi aprobată redislocarea în România a contingentului militar din Afganistan, la încheierea misiunii Resolute Support, conform unui calendar convenit cu partenerii din coaliţie. Redislocarea va fi etapizată şi se va derula pe parcursul următoarelor luni. România va retrage forţele din Afganistan coordonat cu membrii de coaliţie NATO începând cu 1 mai 2021. Toţi cei 615 militari şi peste 80 de tone de materiale şi elemente de logistică vor fi extrase cu aeronave militare naţionale şi ale coaliţiei”, transmite Administraţia Prezidenţială.

România a fost constant printre principalii contribuitori la misiunea NATO din Afganistan.

„Mii de miliari români au participat la această misiune de-a lungul timpului, fapt care a sporit gradul lor de pregătire în condiţii de luptă şi a condus implicit la profesionalizarea în ansamblu a Armatei României. Prestaţia militarilor români a fost întotdeauna foarte apreciată de partenerii şi aliaţii noştri. România face parte din coaliţia împotriva terorismului, iar militarii noştri care acţionează în teatrele de operaţii şi-au asumat mereu cu profesionalism şi curaj riscurile şi pericolele pe care le presupune lupta pe acest front”, potrivit comunicatului Preşedinţiei.

Administraţia Prezidenţială aminteşte şi de militarii care au murit în Afganistan.

„Afganistanul va rămâne însă un loc marcat de profundă îndurerare, 27 de militari de elită ai armatei române au căzut la datorie şi ei vor rămâne mereu în gândurile noastre”, conchide Preşedinţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
csat,
trupe,
afganistan

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici