Românii au început să voteze. Autoritatea Electorală Permanentă a primit primele plicuri din Diaspora

  • Primele voturi ale românilor din străinătate au ajuns deja la AEP
  • Plicurile cu voturile românilor din Diaspora trebuie să ajungă la biroul electoral până pe 3 decembrie
  • Din cauza pandemiei de COVID-19, în unele ţări, cursele poştale ar putea circula cu restricţii
933 afișări
Imaginea articolului Românii au început să voteze. Autoritatea Electorală Permanentă a primit primele plicuri din Diaspora

Sursa foto: Mediafaxfoto

Au rămas mai puţin de două săptămâni până mergem iar la urne. Decidem cine să ne reprezinte în Parlament. În străinătate, votul a început deja. Iar primele 2141 de plicuri cu voturile românilor din Diaspora au ajuns la Autoritatea Electorală Permanentă.

Gabriela Zanfir-Fortuna este unul dintre primii români care a votat prin corespondenţă. Gabriela are 36 de ani şi este jurist. În 2016 a plecat din Craiova şi s-a stabilit în Detroit, SUA. Chiar dacă este la mii de kilometri depărtare de casă, Gabriela consideră că votul său este esenţial.

Gabriela Fortuna-Zanfir – româncă stabilită în SUA: “ Odată la ceva timp, au şi cetăţenii putere. Au şi ei dreptul să facă ceva în legătură cu ce se întâmplă în ţară. (...)În mod normal, durează destul de mult pentru corespondenţă să ajungă din SUA în România. Mi s-a întâmplat uneori, mai ales în perioada sărbătorilor când trimiteam carduri, să facă 3-4 săptămâni pe drum. Acum, cred că am aproximativ trei săptămâni la dispoziţie pentru ca votul meu să ajungă. Sau un pic mai puţin.”

Gabriela spune că a votat pentru ca familiei ei, care a rămas în ţară, să-i fie mai bine. De la viitorii parlamentari aşteaptă şi să elimine din birocraţie pentru ca românii din străinătate să-şi poată rezolva mai uşor problemele.

Gabriela Fortuna-Zanfir – româncă stabilită în SUA: “ Ce aştept din Diaspora este să am parte de proceduri mult simplificate la ambasadă. Să nu mai fiu pusă pe drumuri pentru că vreau nişte documente care s-ar putea obţine foarte uşor electronic.”

Voturile românilor din Diaspora trebuie să ajungă la birourile electorale până pe trei decembrie. Până acum, plicurile cu opţiunile electorale ale românilor din 15 ţări au ajuns deja la AEP.

Autoritatea Electorală Permanentă: “Din numărul total de plicuri înregistrate, 960 sunt din Spania, 279 din Germania, 216 din Danemarca, 171 din Moldova, 125 din Olanda, 85 din Luxemburg, 80 din Marea Britanie, 76 din Ungaria, 72 din Italia, 49 din Grecia, 13 din Slovacia, 10 din Polonia, 2 din Serbia, 1 din Bulgaria, 1 din Suedia, 1 din Turcia.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici