Rovana Plumb îi recomandă Laviniei Şandru să procedeze ca Elena Băsescu

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, nu este de acord cu prezenţa liderului PIN Lavinia Şandru pe listele PSD pentru alegerile europarlamentare, ea declarând că i-ar recomanda Laviniei Şandru să candideze independent, aşa cum face Elena Băsescu.

17 afișări
Imaginea articolului Rovana Plumb îi recomandă Laviniei Şandru să procedeze ca Elena Băsescu

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb

Aflată, vineri, la Mizil la o acţiune de ecologizare a unui teren pe care se va ridica un parc industrial, liderul Organizaţiei de Femei a PSD a afirmat că Partidul Socialiştilor Europeni, din care PSD face parte, are un statut foarte clar şi reguli foarte stricte în ceea ce priveşte candidaturile pentru alegerile europarlamentare.

Plumb a explicat că nu pot fi membri în Parlamentul European decât persoanele care fac parte din partidele naţionale membre ale Partidului Socialiştilor Europeni.

"Misiunea mea este să încurajez participarea mai multor colege. Eu i-aş recomanda doamnei Lavinia Şandru să urmeze exemplul Elenei Băsescu", a afirmat Rovana Plumb.

La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, prezent la aceeaşi acţiune desfăşurată la Mizil, a atras atenţia asupra faptului că unii dintre membrii PSD cu activitate semnificativă în cadrul partidului ar putea fi nemulţumiţi de prezenţa pe liste a unor persoane din alte formaţiuni politice.

"Aici avem o problemă şi trebuie s-o recunoaştem. Unii dintre colegii noştri care au muncit foarte mult timp în cadrul partidului şi care consideră că pot să fie pe liste şi că activitatea lor, şi profesională, dar şi în cadrul partidului justifică o astfel de plasare pe liste ar putea să fie dezamăgiţi dacă pe aceste liste ar apărea oameni care pot să fie valoroşi sau care nu au justificat în vreun fel în cadrul partidului o astfel de nominalizare", a afirmat Adrian Năstase.

El a spus că nu vrea să se pronunţe "asupra persoanei Laviniei Şandru", însă a apreciat că "este clar că în cadrul PSD există o anumită presiune de care trebuie să se ţină cont în alcătuirea listelor de candidaţi".

Adrian Năstase consideră că transferurile de jucători înainte de europarlamentare "pot să fie interesante", dar că partidul trebuie să-şi asigure în primul rând "sprijinul peluzelor, al suporterilor".

Vicepreşedintele PSD Radu Moldovan a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că îi va propune preşedintelui PIN, Lavinia Şandru, să candideze pe lista PSD la alegerile europarlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici